Annonce
Viborg

Lindholm Biler udvikler nye koncepter efter corona-udbrud

Henrik Bollerslev er sikker på, at Lindholm Biler klarer sig igennem corona-krisen. han tror dog, andre må dreje nøglen om. Foto: Morten Dueholm
Lindholm Biler har tænkt ud af boksen på grund af corona-krisen.

Viborg: Alle bliver ramt af den nuværende corona-krise. Butikker mister omsætning, fabrikker lukker, og medarbejdere bliver fyret.

Hos Lindholm Biler har tabet dog ikke været så stort, som man havde frygtet.

- Efter de første par dage af sidste uge (uge 12, red.) troede vi, at vi havde ramt en mur, men resten af ugen gik ganske godt, så det var faktisk ikke så slemt som frygtet, siger indehaver Henrik Bollerslev.

Det har samtidig betydet, at virksomheden ikke har været nødsaget til at fyre medarbejdere, og der er heller ingen planer om det, som det ser ud lige nu.

- Vi har dog delt vores ansatte lidt mere op. Nogle er hjemme, for vi er nødt til at gardere os mod sygdom, siger Henrik Bollerslev.

Annonce
Hos Lindholm Biler har det endnu ikke været aktuelt at fyre medarbejdere. Foto: Morten Dueholm

Branchen vil blive ramt

Hos Lindholm Biler er regeringens nye hjælpepakker ikke aktuelle, da omsætningen ikke er faldet nok. Men det er nu ikke noget, som skaber triste miner hos Henrik Bollerslev.

- Vi skal hjælpe os selv, men det er vi jo vant til. Vi er vant til afgiftsomlægninger og lovændringer, uden at vi får noget ud af det, så vi er vant til at klare os selv, siger Henrik Bollerslev.

Selvom den nuværende krise ikke har ramt Lindholm Biler så voldsomt, så er Henrik Bollerslev slet ikke i tvivl om, at det kommer til at ramme andre bilforhandlere hårdere.

- Vi forventer, at vi kan holde et nogenlunde niveau, og det kommer vi til at kunne, fordi det her rammer nyvognsforhandlerne hårdere end os brugtvognsforhandlere, siger Henrik Bollerslev og fortsætter:

- Alle fabrikker er jo lukket ned nu, så det vil sige, at de lagre, der er, de vil blive udtømt. Og man plejer at sige, at sådan et lager svarer til cirka et månedssalg, og når fabrikkerne så er lukket i en måned, så kommer der jo et efterslæb, og så søger folk nok mere mod at købe en nyere brugt bil, vurderer Henrik Bollerslev.

- Der kommer til at være færre forhandlere på den anden side af det her, konstaterer han.

Nye salgsmetoder

Der er dog sjældent noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Sådan ser Henrik Bollerslev og Lindholm Biler i hvert fald på hele situationen. Og virksomheden har brugt den nuværende situation til at tænke ud af boksen.

- Vi har jo lavet en chatfunktion på vores hjemmeside, som er bemandet fra 8.00 til 22.00, og den tror jeg, vi også beholder efter alt det her. Det handler jo om, at man hele tiden skal udvikle nye koncepter. Og kigger man på kundegruppen, jamen så kan man jo spørge sig selv: "hvornår har forældrene tid til at kigge på ny bil?". Det har de, når ungerne er puttet, altså mellem klokken 19 og 22, siger Henrik Bollerslev.

Udover chatten har Lindholm Biler også lavet en ny service, hvor sælger kører bilen hjem til kunden, så kunden kan tage en prøvetur.

Derudover har man også indført konceptet "personal shopper", hvor virksomheden åbner for den enkelte kunde uanset tidspunkt på døgnet, samt en del andre koncepter. Og fuldstændig ligesom chatten, så kan Henrik Bollerslev sagtens se, at disse koncepter bliver hængende efter corona-krisen.

- Der må jo også maksimalt være 10 personer i lokalet ad gangen, så jeg har taget fat i Kelds Pølser og fået opsat pølsevogne ude foran alle vores forhandlere. Således vil kunderne kunne tage en hotdog, hvis der er for mange kunder inde i butikken, slutter Henrik Bollerslev.

Du kan nu også, for at undgå potentiel smittespredning, få videoer tilsendt af de enkelte biler. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

112

16-årig spritbilist i scooter-uheld

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce