Annonce
Rundt om Viborg

Line fra Mønsted rejste 85.000 til Knæk Cancer

Line Carlsen ved sin bil, der har haft synlig reklame for hendes indsamling til Knæk Cancer. Foto: Morten Dueholm
22-årige Line Carlsen fra Mønsted rundede 85.000 kroner med sin indsamling til Knæk Cancer.

Mønsted: Line Carlsen, der stammer fra Mønsted, rundede lørdag sin egen indsamling til Knæk Cancer af med at deltage i det store Knæk Cancer-show på TV 2.

Hun endte med at få indsamlet nøjagtigt 85.289 kroner til Knæk Cancer, og afslutningen med deltagelsen i det store show var en stor oplevelse, fortæller hun.

- Det var igen helt overvældende at være med til og se hvordan de, der er ramt af cancer, er i stand til at holde modet oppe. Det er virkeligt beundringsværdigt, og det var en god oplevelse, sagde Line Carlsen, da folkebladet mødte hende ved Center Dyreklinik i Viborg, hvor der søndag var Knæk Cancer-arrangement.

Netop Center Dyreklinik har også bidraget til Line Carlsens indsamling ved at donere indtægterne fra negleklipninger af katte og hunde til indsamlingen. Det blev til et bidrag på 4721 kroner. Ellers er der samlet pant hos Lindholm Biler og hos Rytter Ridesport. Der er også rejst penge gennem et yoga-arrangement med hjælp fra yogainstruktør Daniella Sánchez i Viborg, og Line Carlsen har også solgt kager til fordel for indsamlingen til Lyserød Lørdag hos Back on track, der sælger udstyr til blandt andet ryttere.

Desuden har hun holdt et ridestævne, hvor hele indtægten gik til Knæk Cancer, og det stævne endte med at blive den helt store bidragyder til indsamlingen. Stævnet bidrog med 70.000 kroner.

Annonce

Indsamling nummer to

Det er anden gang, at Line Carlsen gennemfører sin egen indsamling til Knæk Cancer. Første gang var i 2016, hvor hun indsamlede lige godt 33.000 kroner, der blev samlet fra primært pantflasker - blandt andet på Landbohøjskolen og hos Rema 1000 i Viborg.

Den nu 22-årige Line Carlsen blev selv som et-årig ramt af leukæmi og var i to år under behandling med kemoterapi. Sygdommen betød, at hun mistede hørelsen på det ene øre og har nedsat hørelse på det andet. Også en lammelse i den ene side af ansigtet ramte hende som følge af sygdommen. En lammelse der aldrig har fortaget sig.

Den forhistorie betyder, at hun føler et særligt skæbnefællesskab med kræftramte og er særligt berørt af de årlige indsamlingsshows. Og derfor valgte hun altså at starte sin egen indsamling i 2016 og igen i år.

Hun håber at være klar til endnu en indsamling næste år - måske med flere events og arrangementer, fortalte hun,

Line Carlsen er opvokset i Mønsted, og blev uddannet landmand i 2017. Hun er en ivrig rytter og har sine heste opstaldet hos Rytter Ridesport i Romlund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Angrebsreserve scorede for Viborg FF i lukket testkamp

Annonce