Annonce
Debat

Linedans - ikke nemt i en post coronatid

Læserbrev: Vi er mange, der kender og glad nynner med på Per Krøis Kjærsgaards sang: ”Kære linedanser, udspændt ligger foran dig selve livet du fik givet gå nu kun din vej”. Men den vej er for nogle enormt svær i - om man tør sige - en post coronatid.

Langt de fleste børn og unge er trivslen forbundet med det at indlære og opøve nye færdigheder. Balancen mellem trivsel i det sociale og samtidig få faglig stimulering skal være for øje.

Jeg har via mit arbejde mødt børn og unge, der hungrer efter at blive fagligt udfordret via diskussioner på tværs af klasserummet. Mange børn, unge - og også voksne - er optaget af at komme tilbage til en velkendt og ”normal” skolehverdag.

Annonce

Vejen til at få flest muligt i trivsel må være at inkludere alles behov i den normale skoledag, med en øget bevågenhed og med handling, når der opdages mental mistrivsel. Kombinationen stiller endnu en gang krav om fleksibilitet og balancegang hos vores fantastiske undervisere og pædagogiske personale i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Desværre ser vi i psykiatrien nu flere børn og unge, der før pandemien kunne klare sig med en indsats i skolen og hjemmet, men som grundet længere tids belastning udvikler mere alvorlige symptomer som angst/OCD og depressioner m.m.


Jeg deler Lindas holdning om, at det ikke behøver at være et stort forkromet tandhjul, der sættes i værk, men at det måske ind imellem kan være et telefonopkald, en koordineret indsats eller blot et enkelt godt råd, der kan gøre en forskel.


Linda Hardisty Bramsen, der er formand for BUP, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og ledende overlæge i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Nordjylland, opfordrer til, at der bliver lavet en beredskabsplan til tiden efter corona (ugeskriftet.dk 3.05.2021).

Hvor vi, der arbejder i børne- og ungdomspsykiatrien, lettere skulle kunne træde til som sparringspartner for primærsektoren, så vi fagprofessionelle så hurtigt som muligt kan hjælpe dem, der har det bekymrende svært.

Jeg deler Lindas holdning om, at det ikke behøver at være et stort forkromet tandhjul, der sættes i værk, men at det måske ind imellem kan være et telefonopkald, en koordineret indsats eller blot et enkelt godt råd, der kan gøre en forskel.

Ligeledes når det gælder ”ti-årsplanen for psykiatrien” bør vi i børne- og ungdomspsykiatrien komme langt tættere på primærsektoren, så vi både forebyggende, men også i et samarbejde opdager de børn og unge, der er belastet langt tidligere. Dermed skabes der mulighed for at vende en potentiel fejludvikling til en veludvikling med trivsel og mental sundhed som mål.

Så kære linedanser, når du mister balancen, kan det være, at du genfinder den. Men hvis du snubler og har brug for livlinen, skal den virke, inden du rammer gulvet, splatter ud og tager skade. Det kan på alle mulige måder bedst betale sig for individ, familie og samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce