Annonce
Viborg

Liseborg-familie i hjemmekarantæne: - Jeg fik at vide, jeg bare skulle tage på arbejde

Jacob Toft Falden, hans hustru og deres tre børn på 13, 10 og to har været i hjemmekarantæne siden i tirsdags. Foto: Morten Dueholm
Jacob Toft Falden er i øjeblikket begrænset til at være i sit hus og sin have sammen med sin hustru og deres tre børn. Det skyldes respekten for corona-virus og myndighedernes anbefalinger, og dem skal man følge.

Viborg: Det kan være bål med børnene i baghaven - og måske endda en pandekage over ilden. Det kan være sønnerne, der nyder hinandens selskab med et spil fodbold på græsset. Det kan være brætspilsaftener, hele familien der hjælper hinanden i køkkenet eller et glas vin til maden. Man kan gøre mange smukke og fantastiske ting sammen som familie, når man tager sig tid til det.

Men hvad sker der, når man ikke har andet end tid med familien? Når man skal være sammen med hinanden, og kun hinanden, i sit eget hjem i så mange dage? Det prøver Jacob Toft Falden i øjeblikket på egen krop:

- Man bliver lidt sindssyg af at være inde hele tiden. Især i dag når solen skinner, og naboerne har samlet sig udenfor med et glas vin, siger han.

Han, konen og deres tre børn har siden den 10. marts været i hjemmekarantæne i deres hjem i Liseborg, og de træder ikke udenfor matriklen før den 17. marts.

Familien får det bedste ud af situationen og bruger meget tid sammen - både inde og i haven.

Bekymring

Det var Jacob Toft Faldens skitur til Ischgl i Østrig med seks "gutter", der gjorde udslaget for karantænen. Nogle vil spørge, hvorfor han overhovedet tog afsted i disse corona-tider, så det gjorde vi også:

- Det var slet, slet ikke så voldsomt, da vi tog afsted. Corona-virus var nærmest kun i Kina, og der var hverken begrænsninger, forholdsregler eller bekymringer, siger han.

Turen var en forlænget weekend på fire dage, og Jacob Toft Falden var retur i Danmark den 3. marts. Allerede på køreturen hjem havde virusset dog spredt sig til andre lande, og det samme gjorde en begyndende bekymring i bilen også. De syv kammerater tog derfor alle til hver deres læge - og fik syv forskellige meldinger.

- Jeg fik at vide, at jeg bare skulle tage på arbejde, siger Jacob Toft Falden.

Det gjorde han og hustruen, og børnene tog i skole. Men bekymringen voksede, og retningslinjerne blev mere og mere strikse. Så da Ischgl i mandags blev en såkaldt rød zone, tog hele familien beslutningen om at blive hjemme.

Annonce

Hjemmefra

Og nu er de der. Hjemme.

Jacob Toft Falden, som er servicechef for et firma, der udlejer luksus sommerhuse, kan arbejde hjemmefra:

- Nu er jeg rimelig meget lagt ned af arbejdet, så jeg er pakket ind på et af ungernes værelser, og det har jeg været næsten uafbrudt de sidste par dage, siger han.

Hans hustru er lærer, og hun laver nogle planer for, hvad børnene på 10 og 13 skal foretage sig i løbet dagene, så der både bliver tænkt skole-arbejde og bevægelse med. Jacob Toft Falden fortæller, at børnene bliver hevet ud i haven for at spille bold, inddraget i madlavningen på en ny måde, og at der bliver lavet pandekager over bål, når vejret er til det:

- Så der kommer også lidt positivt ud af det.

Han indrømmer, at han mere eller mindre har været låst inde på et af børnenes værelser for at tage hånd om alle de annulleringer på sommerhusudlejninger, der tikker ind, svare på spørgsmål fra alle tyskerne, efter grænsen blev lukket, og booke alle danskerne, der pludselig godt kunne bruge en uge i et sommerhus.

- Jeg tror, min kone er spændt godt for med både lektier, aktivering og leg med børnene, mens jeg bare er parkeret her, siger Jacob Toft Falden.

Jacob Toft Falden og familien er alle raske og udviser ingen tegn på sygdom.
Annonce

Børnene

Selvom børnene tager det pænt, slår det også gnister en gang i mellem, fortæller Jacob Toft Falden:

- I starten syntes de også, det var sjovt nok. Men så måtte de ikke se deres venner, og så var det knapt så sjovt. Det har hjulpet, at fodbold og håndbold er aflyst, så det ikke kun er dem, der bliver snydt.

Hele familien følger med i regeringens pressemøder, og forældrene gør, hvad de kan, for at besvare børnenes spørgsmål.

- Vi gør det klart, at man skal respektere de påbud, der bliver givet. Vi havde for eksempel planer om at besøge bedsteforældrene om en lille uges tid, men det har vi droppet, siger Jacob Toft Falden og fortsætter:

- Min ældste søn havde arrangeret noget spil med gutterne i garagen i starten af april, og han har selv foreslået, at vi skulle rykke det.

Annonce

Hjælp

Mens hjemmekarantænen står på, får familien hjælp til indkøb. Både naboer, venner, bekendte og forældre har hjulpet til. Men man vil heller ikke være til besvær, fortæller Jacob Toft Falden:

- Så man går på kompromis med ting. Vi plejer også at lave en madplan, men den kommer til at se lidt anderledes ud end normalt den næste uge.

Familien i Liseborg glæder sig altså til tirsdag, når de bliver "løsladt", som Jacob Toft Falden siger.

Er det sådan I tænker om det?

- Ja, på en eller anden måde. Selvom det er hyggeligt at være hjemme med ungerne og familien, så bliver det godt nok at komme på arbejde igen, siger han.

Annonce
Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Alarm 112

Tyv stjal salmiakspiritus i Føtex

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Annonce