Annonce
Viborg HK

Lodtrækning tirsdag - stærkt felt venter Viborg HK i nyistandsat europæisk turnering

Viborg HK træder nu ind i den europæiske sæson. Tirsdag trækkes der lod til tredje kvalifikationsrunde. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Tirsdag trækkes der lod til tredje kvalifikationsrunde i European League, som er den nye europæiske turnering, som VHK skal deltage i. Cheftræner Jakob Vestergaard ser et stærkt felt i turneringen, og håber på en gunstig lodtrækning.
Annonce

Håndbold: Tirsdag tages de første spæde skridt i Viborg HK's europæiske kampagne i denne sæson.

Og selv om Viborg HK har mere europæisk erfaring end de fleste andre klubber, så venter der altså noget helt nyt på VHK-pigerne.

Det er nemlig en nyistandsat turnering, som VHK skal deltage i.

European League er nemlig den nye "nummer to" i europæisk kvindehåndbold, hvor Champions League selvfølgelig er turneringen, der tiltrækker sig mest opmærksomhed og er forbundet med mest prestige.

Tirsdag formiddag trækkes der lod til den tredje og sidste kvalifikationsrunde inden gruppespillet begynder efter nytår.

VHK's cheftræner Jakob Vestergaard er en smule overrasket over, hvor stærkt et felt, der skal kæmpe om pladserne i gruppespillet.

- Feltet er for mig overraskende stærkt. Vi kan i hvert fald trække modstandere, hvor vi i hvert fald ikke vil være favorit, siger Jakob Vestergaard, som altså står i spidsen for det øjeblikkelige førerhold i den danske liga.

Jakob Vestergaard håber mest på norsk eller svensk modstand i tredje kvalifikationsrunde. Arkivfoto: Morten Pedersen

Han mener ikke, at der er ret mange "lette" modstandere i bowlen. Der er en del modstandere, som VHK naturligvis håber, at man kan overkomme, men der er også flere modstandere, som det vil kræve en rigtig stærk præstation at besejre.

- Det må ikke lyde som om, at vi skal være "underdog" mod alle, og jeg ser os stadig som favorit i de fleste kampe, men jeg kan altså se et par stykker, hvor vi virkelig skal være skarpe, hvis vi skal i gruppespillet, siger træneren.

Annonce

Skræktur til Rusland

Før tirsdagens lodtrækning går VHK både og håber og frygter, hvad lodtrækningen kan bringe. Der er nemlig både sportslige, økonomiske og rejsemæssige hensyn at spekulere på før lodtrækningen.

I den gode ende ser træneren en svensk eller norsk modstander, da det virker ret overkommeligt økonomisk og rejsemæssigt, mens et russisk hold som Kuban vil være en skrækmodstander både sportsligt, økonomisk og rejsemæssigt. Det samme kan siges om tyrkiske Kastamonu.

- Og så ved vi også, at et hold som tyske Thüringer, der har gjort det godt i Champions League, vil være en hård modstander. Nantes kender vi også, som et fint hold - og generelt er feltet bare stærkt, synes jeg, siger Jakob Vestergaard, som også kan konstatere, at de europæiske kvalifikationskampe programmæssigt ligger opad de vigtige liga-topkampe mod Team Esbjerg og Odense.


Det må ikke lyde som om, at vi skal være "underdog" mod alle, og jeg ser os stadig som favorit i de fleste kampe, men jeg kan altså se et par stykker, hvor vi virkelig skal være skarpe, hvis vi skal i gruppespillet

Jakob Vestergaard, cheftræner Viborg HK


Corona-situationen gør det bestemt ikke lettere at rejse på kryds og tværs i Europa, men Jakob Vestergaard regner med, at der er rimelig godt styr på situationen, da Champions League for kvinder samt flere herreturneringer ruller for fuld kraft.

- Så prøvekluden har vel været i forhold til, at vi nu skal i gang. Og så må vi se, hvad lodtrækningen bringer. Vi synes jo bare, at det bliver megaspændende at skulle spille i Europa - og vi kan jo se, at meget kan lade sig gøre, hvis man er velforberedt, siger VHK-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce