Annonce
Viborg

LOF sætter morgensangen i system

Dagen begynder godt, hvis man synger en sang og bevæger sin krop. Arkivfoto Michael Svenningsen.
Annonce

Viborg: Under corona-krisen har vi lært at synge sammen, uden at vi nødvendigvis slider skulderpuderne af hinanden, og vi har også fundet ud af, at lemmerne kan strækkes under kyndig vejledning online.

LOF, Ældre Sagen i Viborg og Sundhedscentret i Toldboden har med støtte fra Kulturministeriets såkaldte corona-pulje sat sig for at fortsætte de gode takter med fællessang og morgengymnastik online.

Samarbejdet giver de ældre mulighed for to gange om ugen at starte dagen med at deltage i morgensang og gymnastik.

Sangunderviser Anders Hjorth Nielsen begynder hver undervisningsgang med at synge et par sange, og måske hører man lidt om sangene. Herefter tager gymnastikinstruktøren over og sørger for, at kursisterne får strakt og bevæget kroppen i cirka 20 minutter.

- Online morgensang og gymnastik er et veltilrettelagt tilbud mellem sang og gymnastik. For de ældre seniorer, der har svært ved at deltage i nuværende aktiviteter eller ønsker flere tilbud, er dette tilbud perfekt. Tilbuddet er med til at styrke deres fysiske og mentale tilstand og helbred, siger leder af Sundhedshuset Mette Bredsgaard og føjer til:

-  De træner deres kondition, muskelstyrke og balanceevne, der er med til at vedligeholde deres færdigheder i hverdagen. Tilbuddet er også med til at skabe fællesskab og forebygge ensomhed gennem sangen, selv om det foregår digitalt.

Om samarbejdet siger skoleleder ved LOF Søren Madsen.

- Vi har i foråret eksperimenteret med onlineundervisning og har set, at mediet sagtens kan bruges til undervisning. Nu håber vi, at denne målgruppe også vil prøve dette medie af med dette spændende tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce