Annonce
Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Kaj Martin Stausholm. Serapions-ordenen.
Viborg-logen Wibergis har kun eksisteret i 40 år. Alligevel har en loge-bror 50 års jubilæum.
Annonce

Jubilæum: Logen Wibergis i Viborg, som hører under Serapions-ordenen i Danmark, har den 25. oktober eksisteret i 40 år.

Det er således lidt usædvanligt, at Kaj Martin Stausholm med det nye logeår i begyndelsen af september blev fejret for sit 50-års jubilæum som logebror. Fortsættelse følger.

Faktisk skulle det markante jubilæum være markeret allerede den 27. april, men det satte corona-udbruddet i Danmark en stopper for. Forsinkelsen satte dog ikke skår i fejringen, selv om det foregik efter de gældende corona-restriktioner, og ikke mindst mod sædvane med meget få festklædte gæster fra andre loger.

En af gæsterne var æresbror Anthony Pedersen, der som stormester for Serapions-Ordenen i Danmark tilbage i april skulle overrække Serapions-ordenens 50-års hæderstegn. I mellemtiden har han givet stormester-kæderne videre, men invitationen til overrækkelsen holdt han fast i.

Kaj Martin Stausholms imponerende loge-liv begyndte i 1970, hvor han som blot 29-årig blev optaget i Logen Nexus i Holbæk. Efter blot et par år flyttede han sammen med et par andre brødre i Holbæk-logen til Vestjylland, og de fik til opgave at oprette en Serapion-loge i Holstebro.

Det lykkedes, i første omgang som en forening, som hurtigt fik fem brødre optaget i ordenen, og fra 1977 virkede Logen Venias i Holstebro. Den måtte dog ophøre igen i 2016, hvor Kaj Martin Stausholm blev overført til Logen Wibergis i Viborg sammen med to andre brødre, som stadig er med i Viborg-logen.

Kaj Martin Stausholm har haft et særdeles aktivt loge-liv i Holstebro-tiden med poster i næsten alle udvalg, og han har beklædt flere poster i logerådet, heraf 10 år som logemester fordelt på flere perioder.

Kaj Martin Stausholm har i flere år haft titlen æresbror og har haft en utrolig høj mødeprocent, også efter overflytningen til Viborg-logen, selv om bopælen nu er i Herning.

Som logebror i Viborg har han rundet imponerende 1400 logemøder, så det er et yderst velfortjent 50-års hædertegn, han nu er blevet tildelt.

Annonce
Annonce
Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce