Annonce
Erhverv

Lokal altan-virksomhed vinder pris for skabertrangen

Kærsgaard Smed- og Stålentreprise vinder Initiativprisen 2019 for sin virkelyst og skabertrang. Arkivfoto
Viborg-virksomheden Kærsgaard A/S har mandag eftermiddag vundet årets initiativpris i Dansk Industri Silkeborg-Viborg.

Viborg: Som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i Dansk Industris (DI) medlemskreds, bliver der hvert år uddelt en initiativpris. Mandag blev den i Silkeborg-Viborg kredsen uddelt til altan-virksomheden Kærsgaard A/S.

- Ved at arbejde med principperne i eget patent og modulsamling bliver produkterne billigere at producere og montere. Men designet er samtidig så fleksibelt, at altaner og sikkerhedsværn passer til forskellige bygninger. Det er nøglen til den vækst, som virksomheden har oplevet, siger næstformand Sine Juul Praastrup fra DI Silkeborg-Viborg til Ritzau.

Firmaet startede som en lille lokal smede-familie, men siden tredje generation i form af Bent Kærsgaard i 2012 stiftede selskabet Kærsgaard A/S, har virksomheden, der laver modulsamlede altaner, carporte og meget andet, vokset sig større og større.

I dag tæller firmaet 50 ansatte, og derfor måtte Kærsgaard A/S for to år siden flytte fra lokalerne i Løgstrup til det nye hovedkvarter i Viborg.

Annonce

Eksport til Norge

Virksomheden producerer efterhånden omkring 1000 altaner om året, og de sidste tre-fire år er der også kommet gang i eksporten til Norge. Og der er flere potentielle markeder i kikkerten.

- Selvom nordmændene ligner danskerne, er der store forskelle i den forretningsmæssige kultur og mentalitet. Kærsgaard A/S har tålmodigt grebet det norske marked. Det viser de afsætningsmæssige resultater med al tydelighed, siger Sine Juul Praastrup.

Det lokale firma er med den nye titel en ud af i alt 18 kandidater til den nationale initiativpris, som uddeles til DI's årlige konference til januar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Se billederne: Stor fest i Tinghallen - her er alle Viborgs sportsmestre

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Sport

Løber bliver den første vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn

Sport

Verdensmester og svømmenørd snupper Viborg Elites hæderspriser

Annonce