Annonce
Viborg

Lokal "børnepolitiker" klapper af ny regerings ambitioner

Per Møller Jensen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Formanden for børne- og ungdomsudvalget i Viborg Kommune, socialdemokraten Per Møller Jensen, glæder sig til, at børnene i kommunen får flere voksne at sige hej til, når de er i institution, og han forventer, at staten sender flere penge til kommunerne.

Viborg: "...Indføres lovbundne minimumsnormeringer, der implementeres i perioden frem mod 2025, således at de er fuldt indfasede i 2025. Det påbegyndes med kommuneaftalen for 2020..."

Klar tale. Personalerummene og ikke mindst stuer og legepladser i daginstitutioner landet over skal befolkes af flere voksne. Ovennævnte skrevet med kursiv er den direkte tekst taget fra den aftale, der nu er om dannelse af en socialdemokratisk mindretalsregering.

Ambitionerne koster penge. Det er ingen vist i tvivl om, men præcist hvor pengene skal komme fra, ligger ikke helt klart, men ude i kommunerne er man mindre i tvivl.

- Jeg er særdeles tilfreds med, at børnene har fået en fremtrædende plads i det fælles forståelsespapir, som danner grundlag for den nye socialdemokratiske regering, og at dagtilbudsområdet over en årrække får et tiltrængt løft, siger formanden for børne- og ungdomsudvalget under Viborg Byråd, socialdemokraten Per Møller Jensen og føjer en vigtig kommentar til:

- Set med kommunale briller er det vigtigt, at der følger statslige midler med, når det drejer sig om finansieringen. Det drejer sig både om kommuneaftaler og finanslove.

Per Møller Jensen er tilfreds med, at der allerede fra næste år tages fat på arbejdet med at øge normeringerne i institutionerne.

- Her og nu er vi stillet i udsigt, at der allerede med kommuneaftalen for 2020 vil ske et løft, og det er glædeligt. Det bliver spændende at følge, hvilken minimumsnormering man kan blive enige om, hvilken takt den implementeres i, og hvordan finansieringen falder på plads, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce