Annonce
Sport

Lokal danser havnet i uforskyldt klemme - partner trækker sig kort før EM og VM

Det er kun ganske få uger siden, at Nikita Löw Kristensen og Mathias Nyborg deltog ved et stort internationalt stævne, men nu er partnerskabet ophørt, da Mathias Nyborg må trække sig af personlige årsager. Arkivfoto
Nikita Löw Kristensen står pludselig uden makker, da partneren Mathias Nyborg få dage før afrejsen til EM og VM må trække sig af personlige årsager.

Viborg: Det hele så rigtig lyst ud for den lokale danser Nikita Löw Kristensen - men uforskyldt er hun nu havnet i en rigtig ærgerlig situation.

Hun havde i Mathias Nyborg fundet en ideel dansk partner på hendes eget niveau, på sin egen højde - og i og med, at han havde bopæl i Aarhus passede det også rigtig godt i forhold til træning og dermed den videre udvikling som danser.

Og på trods af, at de to dansere først dannede partnerskabet i begyndelsen af 2019, så var begyndelsen meget lovende, resultaterne rigtig gode - og i de kommende uger skulle de to elitedansere repræsentere Danmark ved EM og VM.

Men nu står Nikita Löw Kristensen i stedet uden en partner, da Mathias Nyborg pludseligt må trække sig fra partnerskabet af personlige årsager.

- Det er rigtig ærgerligt. Vi har haft som fælles mål, at vi skulle klare os godt til EM og VM, og det var drømmen at få chancen ved de store mesterskaber. Og det var det, som vi har arbejdet for at kvalificere os til, siger 18-årige Nikita Löw Kristensen.

Partnerskabet med Mathias Nyborg blev indledt i starten af året, da det viste sig, at hun højdemæssigt var groet fra sin tidligere partner Tudor Andrei, men i Mathias Nyborg fandt hun hurtigt en ny partner, og de to skabte hurtigt gode resultater i ind- og udland, men alligevel føler Nikita Löw Kristensen, at det hele er uforløst, når EM og VM glippes.

- Der er synd, at det skal ende sådan her. Men jeg føler heller ikke, at jeg vil tage til et stort mesterskab uden, at vi er klar til det, og forberedelserne har ikke været optimale, og det skal de være forud for sådan noget, siger hun.

Vil ikke uddybe personlige årsager

Det er blot få uger siden, at Nikita Löw Kristensen og Mathias Nyborg sammen leverede flotte resultater.

Nikita Löw Kristensen må ikke komme nærmere ind på, hvad "personlige årsager" dækker over, men henviser i stedet til Danmarks Sportsdanserforbunds sportschef, Mette Elkjær, som dog heller ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvad der ligger til grund for stoppet.

- Det er personlige årsager, og det er den information, vi har, og af hensyn til parret ønsker jeg ikke at kommentere det yderligere. Det handler om to unge mennesker, så jeg synes, at det er fair nok, at vi siger, at det handler om personlige årsager, siger Mette Elkjær, som ærgrer sig over, at det er gået sådan.

- Det er to dejlige og talentfulde unge mennesker, som jeg har nydt at arbejde sammen med, og jeg glæder mig også til at følge dem i fremtiden, siger hun.

Nikita Löw Kristensen og Mathias Nyborg var et par, som forbundet tydeligvis satsede på, men Mette Elkjær håber ikke, at det partnerskabsstoppet betyder, at man har tabt de to talenter.

- Som sportschef synes jeg da, at det er super ærgerligt. Jeg er sikker på, at de fortsætter deres talentfulde karriere hver for sig. Så jeg ser ikke, at vi har tabt dem - deres vej fortsætter bare ikke sammen, siger sportschefen.

- Vi vil naturligvis støtte både Nikita og Mathias alt, hvad vi kan fremover. Og jeg er overbevist om, at de via deres talent og dejlige personligheder begge finder en ny partner, siger hun.

Annonce

Må søge partner udenlands

For Nikita Löw Kristensen betyder Mathias Nyborgs stop, at hun nu igen skal på jagt efter en ny partner - og selv om hun har et godt navn, så hænger potentielle partnere ikke på træerne.

Den 18-årige Viborg-danser er nemlig en høj pige - og høje danse-drenge på hendes niveau findes reelt ikke i Danmark.

Derfor er hun nød til at søge udenlands, hvilket så skaber større logistiske udfordringer, da Nikita Löw Kristensen endnu mangler godt halvandet år af sin gymnasietid på Viborg Katedralskole, ligesom hendes træner er her i Danmark.

Derfor skal en udenlandsk partner være villig til at flytte til Danmark.

- Der er mange kriterier, der skal passe. Samtidig skal vi have lavet nye programmer igen, og den slags koster også mange penge, siger Nikita Löw Kristensen, som håber, at hendes nuværende sponsorer fortsat ønsker at være en del af sponsorteamet fremover.

- Det er ikke særlig overskueligt det her. Jeg har prøvet det i begyndelsen af året, men det er altså virkelig en omvæltning, siger hun.

Den lokale danser slår dog fast, at hun ikke har tænkt sig at give op. Det er dansen, hun stadig vil, og derfor er hun klar til at vente på, at hun finder den rette partner.

- Skal jeg vente et halvt eller et helt år på en partner, som matcher mig, så gør jeg det.

- Chancen for at finde et 100 procent match er ikke stor. Så jeg må prøve med dem, som henvender sig, eller som jeg kan komme i kontakt med, og så må jeg se, om der kan komme noget godt ud af det, siger Nikita Löw Kristensen.

Annonce

Stop presser økonomien

Selv om dansen foregår på rigtig højt niveau, så er det en daglig kamp at få de økonomiske ender til at nå sammen.

Nikita Löw Kristensen har gode lokale sponsorer, men udsigten til en periode, hvor hun ikke kan deltage i konkurrencer og dermed vise sig frem, kan gøre arbejdet med sponsorerne besværligt. Hun vil dog sammen med moderen Edith Kristensen arbejde ihærdigt på at informere sponsorerne og sikre, at de fortsat har tilliden til at støtte den lokale danser.

- Jeg skal selvfølgelig ikke bruge så mange penge på at komme rundt i verden til konkurrencer, men det er jo det, som jeg har allermest lyst til. Og samtidig, så betyder det, at jeg måske kommer til at stå lidt stille udviklingsmæssigt - og jeg risikerer også at miste min elitestatus hos Team Danmark og dermed elitestøtten, siger hun.

Nikita Löw Kristensen er dog tålmodig.

- Jeg kan ikke komme nogen vegne uden en partner, og det er dansen, som jeg gerne vil. Og hvis jeg skal vente på en partner, så må jeg bruge tiden på at udvikle mig selv som danser og person, siger hun.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Sport

Viborg HK fylder hallerne med skoleelever - børn og unge skal tilbage til foreningsidrætten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce