Annonce
Viborg

Lokal efterskole-glæde med et lille skår i

Erik Junker glæder sig helt vildt til at se sine elever på Hald Ege Efterskole igen. Arkivfoto
Hald Ege Efterskoles forstander, Erik Junker, glæder sig til at se alle sine elever igen, men han forstår ikke, at mange efterskoler ikke får lov til at genåbne.

Hald Ege: - Vi glæder os da helt vildt til at se alle de unge mennesker igen, men vi synes nu også, det er et skår i glæden, at ikke alle efterskoler får lov at genåbne.

Forstanderen for Hald Ege Efterskole, Erik Junker, er tydeligt glad for, at han og resten af de ansatte på Hald Ege Efterskole meget snart kan byde de mange elever velkommen tilbage i de røde bygninger i Hald Ege, selvom han faktisk i skrivende stund (tirsdag middag) ikke ved nøjagtig, hvornår det bliver.

- Vi venter stadig på at få de konkrete retningslinjer for vores dagligdag, og så er vi også lidt usikre på, hvordan de her test skal foretages. Skal vi selv, eller skal det være i kommunalt regi? Vi ved det faktisk ikke, men vi er da så klar, som vi overhovedet kan være på nuværende tidspunkt. Vores lærere er villige til at foretage test, hvis de får en oplæring i det, men det kan jo også være, at det bliver kommunen, der skal stå for det. Det er vi i gang med at undersøge. På alle andre punker er vi klar som skole, siger Erik Junker.


Vi glæder os da helt vildt til at se alle de unge mennesker igen, men vi synes nu også, det er et skår i glæden, at ikke alle efterskoler får lov at genåbne.

Erik Junker, forstander Hald Ege Efterskole


Annonce

Tvivler på mandag

Han henviser til, at man allerede før den seneste nedlukning var meget opmærksom på hygiejne og omgangsformer på efterskolen, og at man regner med, at de nye retningslinjer nok bliver meget lig dem, der var før nedlukningen. Altså lige på nær de meget omtalte to gange ugentlig test af alle.

- Det får vi jo nok en afklaring på, men om det kan komme i stand inden på mandag, det tvivler jeg nu noget på, så måske kommer der til at gå lidt længere tid, før vi kan få vores elever tilbage, siger Erik Junker.

Han er, som nævnt i indledningen, ked af, at ikke alle efterskoler i landet får lov til at åbne i denne omgang, og han forstår det faktisk heller ikke.

- Vi er jo landsdækkende skoler med elever fra hele landet stort set allesammen, så det undrer mig noget, at vi ikke alle kan åbne. Selvfølgelig skulle vi så fungere som en slags boble, men det ville vi da også kunne allesammen, og lige netop efterskolerne og højskolerne er altså ikke egnede til fjernundervisning. Det handler jo om så meget andet end netop undervisning, siger Erik Junker.

Det gør det for øvrigt også for lærerne og de andre ansatte på Hald Ege Efterskole.

- Det gør det i den grad. Vi savner da de unge mennesker og det liv, de repræsenterer. Jeg er i hvert fald ikke egnet til det, vi kan lave på Zoom, og jeg kan også sige fra de andre ansatte, at det er de heller ikke. Vi glæder os til at få noget, der ligner en normal efterskole-hverdag igen. Vi glæder os helt vildt, siger Erik Junker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce