Annonce
Viborg

Lokal forening samler ind med julehygge: - Vi skal have et nyt samlingssted i Hald Ege

I Hald Ege har en lokal forening et stort ønske om at skabe et permanent samlingssted omkring byens nedlagte vandtårn. Foto: Morten Pedersen
Foreningen "Vandtårnet" havde søndag stablet lidt julehygge på benene i Hald Ege, hvor den samtidig forsøgte at samle penge ind til sin vision om at skabe et nyt åbent samlingssted ved det nedlagte vandtårn.
Annonce

Hald Ege: Duften af nylavet gløgg blander sig med røgen fra det bål, hvor en lille gruppe mennesker har samlet sig om en omgang pandekagebagning.

Søndag eftermiddag i Hald Ege står på julehygge og juletræssalg, og det er arrangeret af den lokale forening "Vandtårnet," som i øjeblikket arbejder sig hen imod et helt bestemt mål.

- Vi skal have et nyt åbent samlingssted i Hald Ege, for det mangler vi, og vi håber at kunne skabe det her ved vores nedlagte vandtårn. I dag samler vi ind, så vi forhåbentlig allerede i løbet af foråret kan gøre visionen til virkelighed og eksempelvis få sat lidt borde og stole op mellem tårnet og vejen, forklarer Poul Christensen fra foreningen, som i dagens anledning har klædt sig ud som julemanden.

Indsamlingen klarer de blandt andet ved at sælge juletræer og gløgg, og så har de indgået et samarbejde med den lokale outdoor forening, som sørger for at lokke folk til med lidt bålhygge.

- Udover at skaffe penge til foreningen er formålet med dagen også generelt at trække lokalbefolkningen ned heromkring og få skabt noget liv omkring vandtårnet, forklarer Ole Nielsen, som også er en del af foreningen.

Det såkaldte "pop up julehygge" bliver i år holdt for andet år i træk, og sidste gang lykkedes det foreningen at få lokket et par hundrede mennesker forbi arrangementet.

Ole Nielsen (t.v.) og Poul Christensen (t.h.) er begge en del af foreningen "Vandtårnet," som har arrangeret søndagens julehygge for at samle ind til foreningen. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Det helt store mål

Det nærmeste mål for foreningen er altså at få skabt et permanent samlingssted ved det nedlagte vandtårn, men drømmene stopper ikke her.

- Vores helt store vision er, at vi køber tårnet og får indrettet det med etager, elevator og mulighed for forskellige udstillinger, forklarer Poul Kristensen.

- Ja, for vi går jo også med en frygt for, at vi en dag slet ikke har noget vandtårn, og det vil vi gøre, hvad vi kan for at undgå, supplerer Ole Nielsen.

Foreningen arrangerer udover søndagens julearrangement også en lignende begivenhed i sommertiden, og man forventer bestemt at gentage successen til næste år.

Foreningen samarbejdede i dagens anledning med den lokale outdoor forening, som blandt andet stod for at lave pandekager over bål. Foto: Morten Pedersen
Dagen stod også på juletræssalg, som ligeledes skulle støtte foreningen i deres vision om et nyt lokalt samlingssted. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce