Annonce
Rundt om Viborg

Lokal forfatter er klar med ny roman

Forfatter Kis Baadsgaard er klar med en ny roman inden for genren love litterature. Arkivfoto: Morten Dueholm
Kis Baadsgaard fra Lånum er nu klar med romanen "Besat af dig" med fokus på romantik, erotik og på den gode fortælling - genren kalder hun love litterature.
Annonce

Lånum: Der er både grin, romantik, dominans og hed elskov i Kis Baadsgaards nye bog "Besat af dig", der netop er udkommet.

Her har forfatteren Kis Baadsgaard fra Lånum mellem Skive og Viborg samlet en række af sine tidligere noveller, og de er nu blevet til romanen "Besat af dig", der er udkommet ved hendes eget forlag Baadsgaard Books.

Bogen rummer både erotik og romantik, men Kis Baadsgaard mener ikke, at den kan puttes ind i en af disse genrer. Sammen med forfatterkollegaen Pernille Kim Vørs fra Skibby har hun derfor lanceret genren Love-Litt - love litterature. Det har de gjort, fordi de mener, at der mangler under-genrer i Danmark.

- Det bliver så snævert, når man bare taler om kærlighed eller erotik. Med kærlighed tænker man på lægenovelle-pladder, og erotik handler bare om knaldet. Men der er så meget mere. Det handler også om karakterernes udvikling. Men ja, der skal også være plads til både romantikken og knaldet. Jeg læser selv med følelserne, og det vil jeg også gerne have, at mine læsere skal gøre, siger Kis Baadsgaard i en pressemeddelelse om bogudgivelsen.

Kis Baadsgaard fra Lånum debuterede med sin første roman i 2018, men hun har altid skrevet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Hun påpeger, at der eksempelvis er langt flere undergenrer i USA.

- Jeg synes, det er ærgerligt, når vidt forskellige bøger kommer ind under den samme genre, selvom de egentlig ikke er i samme kategori. Derfor giver det god mening for os at være med til at udvide begreberne lidt. Vi synes, at Love-Litt er en langt bedre betegnelse for vores stil og vores bøger. Vores bøger er i hvert fald ikke det, som hr. og fru Jensen tænker på, når de hører ordet erotik, siger Kis Baadsgaard.

Annonce

Debut i 2018

Kis Baadsgaard er oprindeligt udlært slagter, men blev ramt af stress og depression som følge af en opsigelse i slutningen af 2014.

Omkring et år senere, da hun var på vej op igen med hjælp fra blandt andre en psykolog og et coachforløb, genoptog hun skriveriet for alvor efter, at det havde været lagt på hylden i en årrække.

Hun har nemlig altid skrevet, selvom hun har kæmpet med ordblindhed, og i august 2018 debuterede hun med sin første roman "Mørk fortid".

Annonce

Gode tilbagemeldinger

Siden hun sprang ud som forfatter, har Kis Baadsgaard fået mange tilbagemeldinger fra læsere, der bare må have mere af bøgernes karakterer.

- Det er nærmest berusende at blive kontaktet af folk, som efterspørger mere. Heldigvis kan jeg fortælle dem, at jeg har meget mere på vej. Jeg er slet ikke færdig med Josefine endnu, siger Kis Baadsgaard.

Forsiden til "Besat af dig".

Hun lægger ikke skjul på, at karaktererne fylder meget hos hende. Faktisk må hendes mand og børn leve med, at karaktererne på det nærmeste er flyttet med ind i hjemmet i Lånum.

I denne nye fortælling er hovedpersonen Josefine hurtig til at stikke af om morgenen efter en kikset date med alt for meget rødvin.

Men hendes date Rasmus har ikke tænkt sig uden videre at lade hende slippe væk. Så da hun senere forsøger at liste ned for at handle – iført dinosaurus-pyjamas –, står han klar med mad og en nærmest dyrisk tiltrækningskraft. Men Rasmus har også en mørk side, som på en gang skræmmer og tiltrækker Josefine, hedder det i et resume om "Besat af dig".


Vi synes, at Love-Litt er en langt bedre betegnelse for vores stil og vores bøger. Vores bøger er i hvert fald ikke det, som hr. og fru Jensen tænker på, når de hører ordet erotik.

Kis Baadsgaard, forfatter og fra Lånum.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce