Annonce
Sport

Lokal håndbold-ildsjæl skal være træner i EHF-Cuppen

Jens Steffensen, der blandt andethar været træner for BFH og assistentræner for Viborg HK,, skal for en kort stund være cheftræner for Herning-Ikast. Foto: Kim Haugaard
Jens Steffensen bliver for en kort stund cheftræner for Herning-Ikast, når holdet møder hviderussiske HC Gomel i EHF Cuppen.
Annonce

Håndbold: Der bliver et lokalkendt ansigt i fokus til EHF-Cup kampen mellem Herning-Ikast og hviderussiske HM Gomel i næste uge, når Jens Steffensen fra Bjerringbro bliver stand-in for cheftræneren Mathias Madsen i den midtjyske klub.

Den nuværende cheftræner Mathias Madsen har nemlig ikke den træneruddannelse, som det kræves af det europæiske håndboldforbund EHF for deltagelse i EHF-Cuppen. Det kræver en såkaldt kategori tre-uddannelse, hvilket blev indført som krav i 2015. Og sådan en har Mathias Madsen altså ikke. Derfor har han selv udpeget Jens Steffensen til posten som cheftræner for holdet.

- Hvad gør man ikke for at hjælpe sine gamle venner? Der går intet af mig for lige at hjælpe dem i denne her lidt penible situation. Til gengæld har de lovet at komme og spille til Generation Handball næste år. Og så kan jeg jo også lige få delt et par russiske Generation Handball-flyers ud, når jeg nu er derovre, joker Jens Steffensen, der er tovholder for den lokale håndboldfestival Generation Handball.

Annonce

Vil ikke blande sig

Jens Steffensen har tidligere trænet U19-holdet i Bjerringbro-Silkeborg sammen med nuværende assistenttræner i Herning-Ikast Anders Friis, og han kender også Mathias Madsen godt. Da Anders Friis ringede, og forklarede situationen og bad om hjælp, var svaret derfor et klart 'ja'.

Der må til EHF-Cup kampen være en trænerstab på fire personer på bænken i alt, og blot en enkelt skal have træneruddannelsen, som Jens Steffensen har. Derfor kan man også forvente at se cheftræner Mathias Madsen og assistenttræner Anders Friis på sidelinjen til opgøret.

- Jeg skal jo ikke ind og blande mig, fordi jeg er træner i en enkelt håndboldkamp. Jeg vil selvfølgelig hjælpe, så godt jeg kan, men det er ikke derfor, jeg er med, slår den lokale håndbold-ildsjæl fast.

Jens Steffensen er blandt andet tidligere cheftræner for håndbolddamerne i Bjerringbro FH og assistenttræner i Viborg HK.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Annonce