Annonce
Rundt om Viborg

Lokal ildsjæl klar med erindringsbog

70-årige Jørgen Svenson fra Vridsted udgiver tirsdag sine erindringer. Arkivfoto: Morten Pedersen
70-årige Jørgen Svenson fra Vridsted udgiver tirsdag erindringsbogen "Mælkedreng til kabelmester".
Annonce

Vridsted: 70-årige Jørgen Svenson fra Vridsted debuterer tirsdag som forfatter.

Her tirsdag den 7. juli - i øvrigt dagen før hans 71-års fødselsdag - udkommer bogen "Mælkedreng til kabelmester" om hans liv.

”En opvækst i små kår med lokum i laden på husmandsstedet "Lille Kærhus" uden for Vinderup blev på ingen måde en hæmsko for Jørgen Svensons videre liv. Snarere tværtimod. De ærlige og hårdtarbejdende forældre lærte ham både at tage fat, at behandle andre mennesker ordentligt, og at ingenting kommer af sig selv. Lommepenge var der ikke noget, der hed, men da Jørgen som fem-årig blev mælkedreng, tjente han sine første penge - 1 krone og 25 øre for en arbejdsdag på seks timer. Jobbet lærte ham også at regne. En evne, der skulle komme til at definere hele hans videre arbejdsliv", hedder det på bagsiden af omslaget.

Bogen rummer en lang række fotos, og "Mælkedreng til kabelmester" tager læseren  gennem alle faserne i Jørgen Svensons meget aktive og alsidige liv med dets opture og nedture i både arbejdsliv, privatliv og fritidsliv.

Annonce

Aktiv ildsjæl

Erindringerne handler blandt andet om at være aktiv i foreningslivet og tage en tørn for lokalsamfundet. Jørgen Svenson har nemlig været særdeles aktiv som frivillig og har gennem årene været formand for den lokale Vestfjendshallen, Vridsted IF, vandværket, paraplyorganisationen Fjends Idræts Forbund, kredsformand for Konservative i Skive, været med i Folkeoplysningsudvalget og har været formand for Ældresagen Fjends-Karup  i tre år.

Så i en tid, hvor lokalsamfundenes foreninger kæmper med at finde folk nok til deres tillidsposter, tjener denne ildsjæls erindringer ikke bare som inspiration, men også som en påmindelse om, at tillidsposter ikke bare er en sur pligt, men at der er masser af gode ting at hente, når man involverer sig, hedder det i en pressemeddelelse om bogudgivelsen.

 Jørgen Svenson har blandt andet været formand for for Ældresagen Fjends-Karup, men har også været frivillig i en lang række andre sammenhænge. Arkivfoto: Morten Dueholm

I de senere år har Jørgen Svenson mødt en række helbredsmæssige udfordringer, men som det vil fremgå, er han ikke en mand, der giver op så let.

Annonce

Præsenterer bogen

Bogen er blevet til i samarbejde med journalist Per Nielsen fra Skive og udgives på dennes forlag, Hotlines. Også opsætning og tryk foregår lokalt, nemlig hos Vibla i Skive.

”Mælkedreng til kabelmester” har opnået støtte fra Velux Fonden, en almennyttig fond, der støtter aktive ældre, øjen- og aldersforskning samt humanvidenskabelige, kulturelle, sociale og miljømæssige formål for at fremme det danske, demokratiske samfund på et oplyst, inkluderende og bæredygtigt grundlag.

Jørgen Svenson og Per Nielsen præsenterer sammen ”Mælkedreng til kabelmester” ved tre arrangementer. Først gang tirsdag den 7. juli fra klokken 15.30 hos Vinderup Egnshistoriske Arkiv, igen onsdag den 8. juli kl. 15.00 i Skive Boglade. og endelig torsdag den 9. juli fra klokken 19.00 i Vridsted Idrætsforenings klubhus.


De ærlige og hårdtarbejdende forældre lærte ham både at tage fat, at behandle andre mennesker ordentligt, og at ingenting kommer af sig selv.

Fra omslaget til bogen "Mælkedreng til kabelmester".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce