Annonce
Navne

Lokal maler er død: Kendt som 'kunstens grand old lady'

Rikke Jørgensen er død. Hun blev 100 år. Arkivfoto
Bjerringbro-kunstneren Rikke Jørgensen drev privat malerskole i 40 år.

Nekrolog: Rikke Jørgensen, Bjerringbro, er død. Hun blev 100 år i marts i år.

Hun var døbt Frederikke Jørgensen, men fra de unge dage kaldte hun sig selv det mere mundrette navn Rikke.

I Bjerringbro var Rikke Jørgensen kendt og anerkendt som ”Kunstens grand old lady”. I mere end 40 år drev hun sin private kunstskole, hvor hun underviste både børn og voksne, hun var gæstekunstner i mange butikker, og hun lavede mannequinopvisninger på det nu lukkede Madsens Hotel.

Hun malede især billeder med blomster og landskaber.

Det var allerede som lille pige, at hun besluttede at bruge sit liv på at male. Hun fik interessen, da hun så en maler stå ved sit staffeli.

Rikke Jørgensen voksede op i fattige kår i Hadsten, og som stor pige fik hun job i en bagerforretning, så hun kunne tjene penge nok til at komme på malerskole.

Hun blev gift med Henning, der var økonomidirektør på Grundfos i Bjerringbro i pumpefabrikkens opstartsår.

Annonce

Galleri og events

Rikke Jørgensen ønskede ikke som de fleste andre på den tid at være hjemmegående husmor, hun ville skabe sig sin egen kunstneriske karriere.

Hendes slogan var "Som menneske skal man gøre de ting, man er bedst til".

I hjemmet på Skovvejen i Bjerringbro skabte hun i kælderen et kunstnerisk miljø. I 1954 startede hun en privat kunst- og malerskole uden offentlige tilskud. Hun drev kunstskolen i mere end 40 år og underviste både børn og voksne i tegning, billedkunst og formning.

I kælderen havde hun også galleri med udstillinger og særlige events op til højtiderne, og mange mennesker nød hendes kreative collager samt jule- og påskeklip.

Rikke Jørgensen var også gæstelærer på mange skoler og institutioner, og hun underviste de lokale lærere i de kreative kunstnerfag.

Hendes produktion af blomster og landskabsbilleder synes næsten uendelig. Blandt andet malede hun badepiger på tagstenene på et hus, hvilket fik en mand fra Norge til at bestille malede tagsten.

Godnatbillede på tv

Foruden mange lokale udstillinger og Åbne Atelierdøre deltog hun i udstillinger i gallerier, kunstforeninger og banker, og i tv-udsendelser optrådte hun med papirklip, malede påskeæg og hun bidrog også med godnatbilleder til fjernsynet.

Hun medvirkede til udgivelsen af en bog om dekorationer på æg og et Blomst 2000 motiv ”En rose til min elskede” på Kulturspinderiet, Clausholm og Vitskøl Kloster.

Hun modtog også flere priser for sit kunstneriske virke.

I Bjerringbro var Rikke Jørgensen ikke kun kendt og anerkendt som ”Kunstens grand old lady”, mange beundrede både hendes kunstneriske årer og hendes omsorg for sin familie og familiens mange venner og bekendte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Viborg-politiker om hospitals-ballade: - Det er ikke længere normalt, så nu må regionsrådsformand gribe ind

Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF For abonnenter

En Viborg-dreng vender hjem iført Skive-trøjen

Annonce