Annonce
Viborg

Lokal kvinde udgiver brevveksling mellem Danmarks første kulturminister og Rindsholm-forfatter

Sidste år udgav Karin Bang en bog om forfatteren Erling Kristensen. Nu udgiver hun en brevveksling mellem ham og den socialdemokratiske politiker Julius Bomholt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Socialdemokraten Julius Bomholt og den samfundskritiske forfatter Erling Kristensen skrev i 30 år breve til hinanden om alt fra kultur og politik til børns fødsler og død. Lokale Karin Bang har netop udgivet brevvekslingen.
Annonce

Viborg: Forfatteren Erling Kristensen boede i huset "Knolden" ved Vedsø i Rindsholm fra 1932 til sin død i 1961. Her skrev han både romaner, radiodrama og noveller; hvoraf nogle blev kaldet mesterfortællinger.

Men allerede i 1930, da han stadig boede i Nørre Sundby, fik han besøg af den socialdemokratiske politiker, og senere minister, Julius Bomholt, med hvem han blev gode venner.

Venskabet kan man "opleve" for sig selv, hvis man læser den spændende brevveksling mellem de to herrer, som den lokale forfatter Karin Bang netop har udgivet.

Brevene er ikke kun et vidnesbyrd om et enestående venskab, men også om samarbejde og gensidig tillid mellem to mennesker, der af temperament var meget forskellige, ligesom de var socialt og økonomisk ulige.

Karin Bang faldt over brevvekslingen, da hun indsamlede materiale til en biografi om Erling Kristensen, der udkom i efteråret.

- Det er ikke nogen overdrivelse at hævde, at Kristensen ville have været ilde stedt, hvis han ikke havde modtaget stor hjælp og støtte fra Bomholt, siger Karin Bang og fortsætter:

- Han ikke alene skrev forstående og forsvarende analyser af Kristensens bøger, men optrådte også som mægler mellem forfatter og forlag, hjalp økonomisk af egen lomme og banede vejen for Kristensens artikler, foredrag og hørespil, ligesom han sørgede for, at han kom på finansloven.

Bogen hedder "Der er brug for en Vrinsker som dig - Brevveksling mellem Julius Bomholt og Erling Kristensen" og kan købes efter henvendelse til Karin Bang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Annonce