Annonce
Sport

Lokal løbeprofil sluttede årtiet af med rekordtid i Paris

Thijs Nijhuis sluttede året af med en fremragende tid i et gadeløb i Paris. Arkivfoto: Morten Dueholm
Thijs Nijhuis havde masser af fart i benene, da han i et 10 kilometer langt gadeløb i Paris sluttede årtiet med en ny personlig rekord på distancen.

Paris: Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion kunne ikke have ønsket sig en bedre afslutning på 2019 - og på årtiet.

I et 10 kilometer langt gadeløb i Paris løb han i tiden 28.52, hvilket er en voldsom forbedring på hele 38 sekunder af hans egen personlige rekord på distancen.

Det var første gang, at han løb under 29 minutter på 10 kilometer, og hans tid er den sjettehurtigste danske tid nogensinde. Og den hurtigste danske tid i 21 år.

Dermed skubbede Thijs Nijhuis sin træner Niels Kim Hjorth ned på syvendepladsen på den liste, mens han samtidig også var fem sekunder hurtigere end allerede OL-kvalificerede Abdi Ulads bedste tid på 10 kilometer.

- Det var mit sidste løb inden mit maraton i Sevilla i februar, og det lover jo godt. Jeg ved godt, at det ikke var et maraton, men derfor var det alligevel rart at mærke fart i benene, sagde Thijs Nijhuis, der trods den gode tid blot blev nummer 23 i det stærkt besatte franske løb.

Han var en del af en stor frontgruppe i de første seks kilometer, men måtte slippe i et par kilometer, hvorefter han fik sat en god slutspurt ind.

- Jeg er sindssygt glad og tilfreds. Jeg har trænet sindssygt mange kilometer i de seneste uger. Jeg har haft 10 dage, hvor jeg i snit har løbet over 30 kilometer per dag, men man skal selvfølgelig også træne meget, hvis man vil være god, sagde den stolte løber.

- Det var en fantastisk måde at slutte året på. Sidste år sluttede jeg også af med en rigtig god 10 kilometer, og løbene derefter gik som bekendt bare bedre og bedre, så jeg krydser fingre for, at det her er fundamentet for et godt forår, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce