Annonce
Bjerringbro

Lokal løber inviterer til ultraløb i Ulstrup

I oktober 2020 løb Per Jørgensen sit halvmaraton nummer 200. Nu er han ved at arrangerer et seks timers løb 26. juni. Arkivfoto: Foto: Johnny Pedersen
Per Jørgensen er klar med seks timers lokalt løb lørdag 26. juni
Annonce

Ulstrup: Man kan ikke nævne Per Jørgensens navn uden i samme åndedræt at sige løb, eller rettere halvmaratonløb, for i oktober løb han sit officielle halvmaraton nummer 200, et løb han faktisk også selv havde arrangeret.

85 mennesker deltog i løbet, og siden har den aktive løber for sin forening Ulstrup Idrætsforening, UIF stået for en del løb. Inden nytår blev det otte løb, mens han på grund af corona'en måtte aflyse de planlagte løb i januar og februar.

Men det har ikke fået ham til at miste modet, og nu er han klar med et seks timers ultraløb lørdag 26. juni. For to år siden løb han selv 67 kilometer ved et seks timers løb i Grenå.

- Jeg tænke, at vi skulle prøve noget nyt i byen, og da jeg tidligere har prøvet seks timers løb, kunne det da være sjovt at prøve det her i Ulstrup, fortæller den entusiastiske løber, som løber stort set hver dag.


Jeg tænke, at vi skulle prøve noget nyt i byen, og da jeg tidligere har prøvet seks timers løb, kunne det da være sjovt at prøve det her i Ulstrup.

Per Jørgensen, løber og løbsarrangør.


Løbet starter ved Ulstrup Hallen om formiddagen og slutter seks timer senere. Han forventer at sælge 40 billetter, så løberne er fordelt rundt på ruten, og der er god afstand både mellem løberne og samaritterne.

- Man behøver ikke at løbe i alle seks timer, man må også gerne skifte mellem gå og løb, ruten er på maksimum på 3,2 km, så samaritterne - som jeg har hyret gennem Røde Kors - kan holde øje med alle på ruten. Der er to samaritter til stede i alle seks timer, det er nødvendigt, for seks timers løb er en stor udfordring for kroppen, fortæller han

Per Jørgensen er også kendt for at kunne skaffe sponsorer til sine løb, og også denne gange er det gået over alt forventning, så han har sponsorer til både medaljer, mad og samaritter.

- De løb, som jeg tidligere har arrangeret, har fået rigtig gode tilbagemeldinger, og en del af billetterne til ultraløbet er allerede solgt, siger Per Jørgensen, som glæder sig over den gode lokale opbakning fra både borgere og forretningsdrivende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce