Annonce
Viborg

Lokal landbrugsskole bliver Unesco verdensmålsskole

Asmildkloster Landbrugsskole bliver Unesco verdensmålsskole. 
Asmildkloster Landbrugsskole, en af landets største af sin art, bliver Unesco verdensmålsskole. Bæredygtighed er et nøglebegreb i Danmarks landbrug, mener skolen.

Viborg:  Asmildkloster Landbrugsskole har allerede gang i flere bæredygtighedstiltag, og mere fra samme skuffe er på vej, forlyder det fra skolen.

Det gælder både i den konkrete undervisning, men også i forhold til bygninger, medarbejdertrivsel og generelt ressourceforbrug.

- Som en af Danmarks største landbrugsskoler er det oplagt for Asmildkloster at blive Unesco verdensmålsskole, siger forstander ved skolen Lars Møgelbjerg Andersen i en pressemeddelelse.

Han føjer til:

- Vi har de seneste år haft et stort fokus på bæredygtighed i internationale projekter og i undervisningen på vores skole, og det er et af kernepunkterne i vores fremtid. Vi glæder os over, at vi nu kan kalde os verdensmålsskole og ser frem til at samarbejde i netværket med Unesco og de øvrige verdensmålsskoler.

De 17 verdensmål og 169 undermål er mangfoldige. Der er mange mål i arbejdet med FN’s verdensmål. Skolen på Randersvej har valgt at fokusere på fire mål: kvalitetsuddannelse, ansvarlig produktion og forbrug, klimaindsats og livet på landet.

De mange nye bæredygtige tiltag inkluderer alt lige fra at indføre led-belysning i alle bygninger til internationale projektsamarbejder og valgfag på landbrugsuddannelsen. Det er først og fremmest medarbejderne på Asmildkloster Landbrugsskole, der sammen med skolens elever skal sørge for, at tiltagene bliver implementeret, og for at understøtte indsatserne, sikre sammenhæng og vidensdeling i indsatsen har Asmildkloster Landbrugsskole udpeget en verdensmålskoordinator.

En naturlig følge for de fire mål er etablering af partnerskaber for handling. Et konkret eksempel herpå er engagement i FN17 Business Centeret i Foulum, hvor målet er understøtte små  og mellemstore virksomheder i deres arbejde med at lave forretning sammen med verdensmålene. Et arbejde hvor iværksætteri og innovation er væsentlige elementer.

- I bund og grund handler samarbejdet om at skabe en lidt bedre verden. Det er vi allerede godt i gang med i dansk landbrug, når vi på landbrugsskolerne uddanner tusindvis af unge, og nu lægger vi et ekstra lag på i form af en skarp bæredygtigheds-dagsorden,  siger Lars Møgelbjerg Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Annonce