Annonce
Rundt om Viborg

Lokal musiker tester intimt spillested i Fly

Musikeren Rasmus Mørup Johansen vil teste nyt intimt spillested på den gamle skole i Fly. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Musikeren Rasmus Mørup Johansen tester senere på måneden et nyt intimt spillested på den tidligere skole i Fly - kaldet Flyfabrikken. Tanken er at tilbyde intimkoncerter med fokus på nye navne og nærvær.

Fly: Et nyt intimt spillested bliver senere på måneden testet på den gamle skole i Fly - kaldet Flyfabrikken. Her bor musikeren Rasmus Mørup Johansen, der har indrettet et intimt spillested med plads til mellem 30 og 40 gæster i en tidligere lejlighed på 50-60 kvadratmeter i et af skolens oprindelige klasseværelser,

- Vi ligger mellem store spillesteder og kulturcentre i Skive, Viborg, Herning og Holstebro, hvor de større kunstnere så optræder. Jeg synes, der mangler et intimt spillested, og vi prøver så at placere os lidt mellem stolene og tilbyde et åndeligt luftrum og fællesskab, åndelighed og nærvær med nogle af de mange kunstnere, der ikke lige passer ind på de store steder. At vi kommer ud over det centraliserede udbud af kunstnere, som man oplever på de større steder. Ikke at der er noget galt med de kunstnere der står på de større scener, men der er masser af andre gode navne derude, siger Rasmus Mørup Johansen.

Den første koncert på det intime spillested "Luftrummet" bliver med singer-songwriteren M.C. Hansen og hans faste makker Jacob Chano, og den holdes fredag den 22. november.

- Det bliver sådan en test af det nye sted. Vi håber selvfølgelig på god opbakning, og så må vi se, hvor ofte der skal være navne på scenen. Det bliver ikke hver fredag, men om det skal være en gang om måneden eller hver anden måned, det må vi se til, siger Rasmus Mørup Johansen, der har udgivet plader under kunstnernavnet Telestjernen og som en del af musikerkollektivet Keminova Cowboys. Han har også været medinitiativtager til musicalen "Ole fra Aakjær" om forfatteren Jeppe Aakjærs barndom i Aakjær ved Fly. Musicalen blev opført flere gange i sommer. Både på plænen ved Flyfabrikken og under Snapsting i Viborg.

M.C. Hansen (til højre) og hans faste makker Jacob Chano spiller på Flyfabrikken. Arkivfoto: Mathias Ambus

Håber på samarbejde

Tanken er, at genren på spillestedet skal være i familie med det, man kan opleve på Tønder Festival. Det vil sige folk og i et lille setup - det vil sige akustisk, intimt og tæt på med guitar, tangenter, lidt dæmpet blæseinstrument eller lignende.

- Der er også mulighed for at overnatte, så musikerne kan blive og få en øl med publikum, siger Rasmus Mørup Johansen.

Også andre kulturelle aktiviteter kan være en mulighed.

- Jeg håber at få et samarbejde i stand med Kultursamvirket i Viborg, med kommunen, foreninger og andre, så har man en idé til, hvad der kan ske på sådan en intimscene, så er man meget velkommen. Det handler også om møder mellem folk, og som sagt nærvær og et lys i mørket. En slags livets højskole, siger Rasmus Mørup Johansen.

Den første kunstner på scenen er altså M.C. Hansen med det borgerlige navn Mads Christen Hansen. Han er en prisvindende dansk singer-songwriter, som har turneret på landevejene i USA, Canada og Europa. Han har spillet og skrevet musik, siden han var 18 år. Ud over at indgå i talrige musikalske samarbejder har M.C. Hansen udgivet seks album i eget navn. M.C. Hansen blev i 2017 udnævnt til Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk. Han blev årets musikalske iværksætter i 2018, og komponistforeningen Danske Populærautorer tildelte ham deres 2018 Påskønnelseslegat.

Den 22. november åbner dørene klokken 16 med fadøl og vin, klokken 17 serverer Anders fra Kulturselskabet - alias Kultur Anders - chili con/sin carne med det, der hører sig til. Efter koncerten inviteres folk til at spille medbragte vinyler for resten af selskabet. Dagen efter - den 23. november - er der i øvrigt bogreception, foredrag og oplæsning med horror- og fantasyforfatteren Tenna Vagner.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Værtsparret for Viborg Sø-camping siger tak for nu: - Vi skal til at lære at holde fri

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Thorkild og Erik vil ikke bare acceptere en ny 16 etager høj nabo

Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Kultur

Forskningen fortsætter på Skovgaard Museet: 1,8 millioner kroner givet til nyt projekt

Bjerringbro

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Sport

Mange mål, usikre straffekast og en træfsikker nordmand: Hvad siger statistikkerne om Viborg HK's indsats indtil videre?

Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Skifte på prædikestolen: Kvinde afløser kvinde i landsogn

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Viborg For abonnenter

Nordic Waste renser minkjord fra Kølvrå og vil nu også fjerne PFOS og PFAS

Sport For abonnenter

Ligaens to mest kontraivrige hold tørner sammen: - Det handler om at være vågen og aldrig slappe af

Alarm 112

Kontrol på massageklinik: Kvinde fik straksdom for ulovligt arbejde og ophold og blev udvist for anden gang

Annonce