Annonce
Rundt om Viborg

Lokal musiker tester intimt spillested i Fly

Musikeren Rasmus Mørup Johansen vil teste nyt intimt spillested på den gamle skole i Fly. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Musikeren Rasmus Mørup Johansen tester senere på måneden et nyt intimt spillested på den tidligere skole i Fly - kaldet Flyfabrikken. Tanken er at tilbyde intimkoncerter med fokus på nye navne og nærvær.

Fly: Et nyt intimt spillested bliver senere på måneden testet på den gamle skole i Fly - kaldet Flyfabrikken. Her bor musikeren Rasmus Mørup Johansen, der har indrettet et intimt spillested med plads til mellem 30 og 40 gæster i en tidligere lejlighed på 50-60 kvadratmeter i et af skolens oprindelige klasseværelser,

- Vi ligger mellem store spillesteder og kulturcentre i Skive, Viborg, Herning og Holstebro, hvor de større kunstnere så optræder. Jeg synes, der mangler et intimt spillested, og vi prøver så at placere os lidt mellem stolene og tilbyde et åndeligt luftrum og fællesskab, åndelighed og nærvær med nogle af de mange kunstnere, der ikke lige passer ind på de store steder. At vi kommer ud over det centraliserede udbud af kunstnere, som man oplever på de større steder. Ikke at der er noget galt med de kunstnere der står på de større scener, men der er masser af andre gode navne derude, siger Rasmus Mørup Johansen.

Den første koncert på det intime spillested "Luftrummet" bliver med singer-songwriteren M.C. Hansen og hans faste makker Jacob Chano, og den holdes fredag den 22. november.

- Det bliver sådan en test af det nye sted. Vi håber selvfølgelig på god opbakning, og så må vi se, hvor ofte der skal være navne på scenen. Det bliver ikke hver fredag, men om det skal være en gang om måneden eller hver anden måned, det må vi se til, siger Rasmus Mørup Johansen, der har udgivet plader under kunstnernavnet Telestjernen og som en del af musikerkollektivet Keminova Cowboys. Han har også været medinitiativtager til musicalen "Ole fra Aakjær" om forfatteren Jeppe Aakjærs barndom i Aakjær ved Fly. Musicalen blev opført flere gange i sommer. Både på plænen ved Flyfabrikken og under Snapsting i Viborg.

M.C. Hansen (til højre) og hans faste makker Jacob Chano spiller på Flyfabrikken. Arkivfoto: Mathias Ambus

Håber på samarbejde

Tanken er, at genren på spillestedet skal være i familie med det, man kan opleve på Tønder Festival. Det vil sige folk og i et lille setup - det vil sige akustisk, intimt og tæt på med guitar, tangenter, lidt dæmpet blæseinstrument eller lignende.

- Der er også mulighed for at overnatte, så musikerne kan blive og få en øl med publikum, siger Rasmus Mørup Johansen.

Også andre kulturelle aktiviteter kan være en mulighed.

- Jeg håber at få et samarbejde i stand med Kultursamvirket i Viborg, med kommunen, foreninger og andre, så har man en idé til, hvad der kan ske på sådan en intimscene, så er man meget velkommen. Det handler også om møder mellem folk, og som sagt nærvær og et lys i mørket. En slags livets højskole, siger Rasmus Mørup Johansen.

Den første kunstner på scenen er altså M.C. Hansen med det borgerlige navn Mads Christen Hansen. Han er en prisvindende dansk singer-songwriter, som har turneret på landevejene i USA, Canada og Europa. Han har spillet og skrevet musik, siden han var 18 år. Ud over at indgå i talrige musikalske samarbejder har M.C. Hansen udgivet seks album i eget navn. M.C. Hansen blev i 2017 udnævnt til Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk. Han blev årets musikalske iværksætter i 2018, og komponistforeningen Danske Populærautorer tildelte ham deres 2018 Påskønnelseslegat.

Den 22. november åbner dørene klokken 16 med fadøl og vin, klokken 17 serverer Anders fra Kulturselskabet - alias Kultur Anders - chili con/sin carne med det, der hører sig til. Efter koncerten inviteres folk til at spille medbragte vinyler for resten af selskabet. Dagen efter - den 23. november - er der i øvrigt bogreception, foredrag og oplæsning med horror- og fantasyforfatteren Tenna Vagner.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Bjerringbro

Udsigt til nyt liv ved og i tennisklubbens hus

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce