Annonce
Rundt om Viborg

Lokal musiker tester intimt spillested i Fly

Musikeren Rasmus Mørup Johansen vil teste nyt intimt spillested på den gamle skole i Fly. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Musikeren Rasmus Mørup Johansen tester senere på måneden et nyt intimt spillested på den tidligere skole i Fly - kaldet Flyfabrikken. Tanken er at tilbyde intimkoncerter med fokus på nye navne og nærvær.
Annonce

Fly: Et nyt intimt spillested bliver senere på måneden testet på den gamle skole i Fly - kaldet Flyfabrikken. Her bor musikeren Rasmus Mørup Johansen, der har indrettet et intimt spillested med plads til mellem 30 og 40 gæster i en tidligere lejlighed på 50-60 kvadratmeter i et af skolens oprindelige klasseværelser,

- Vi ligger mellem store spillesteder og kulturcentre i Skive, Viborg, Herning og Holstebro, hvor de større kunstnere så optræder. Jeg synes, der mangler et intimt spillested, og vi prøver så at placere os lidt mellem stolene og tilbyde et åndeligt luftrum og fællesskab, åndelighed og nærvær med nogle af de mange kunstnere, der ikke lige passer ind på de store steder. At vi kommer ud over det centraliserede udbud af kunstnere, som man oplever på de større steder. Ikke at der er noget galt med de kunstnere der står på de større scener, men der er masser af andre gode navne derude, siger Rasmus Mørup Johansen.

Den første koncert på det intime spillested "Luftrummet" bliver med singer-songwriteren M.C. Hansen og hans faste makker Jacob Chano, og den holdes fredag den 22. november.

- Det bliver sådan en test af det nye sted. Vi håber selvfølgelig på god opbakning, og så må vi se, hvor ofte der skal være navne på scenen. Det bliver ikke hver fredag, men om det skal være en gang om måneden eller hver anden måned, det må vi se til, siger Rasmus Mørup Johansen, der har udgivet plader under kunstnernavnet Telestjernen og som en del af musikerkollektivet Keminova Cowboys. Han har også været medinitiativtager til musicalen "Ole fra Aakjær" om forfatteren Jeppe Aakjærs barndom i Aakjær ved Fly. Musicalen blev opført flere gange i sommer. Både på plænen ved Flyfabrikken og under Snapsting i Viborg.

M.C. Hansen (til højre) og hans faste makker Jacob Chano spiller på Flyfabrikken. Arkivfoto: Mathias Ambus
Annonce

Håber på samarbejde

Tanken er, at genren på spillestedet skal være i familie med det, man kan opleve på Tønder Festival. Det vil sige folk og i et lille setup - det vil sige akustisk, intimt og tæt på med guitar, tangenter, lidt dæmpet blæseinstrument eller lignende.

- Der er også mulighed for at overnatte, så musikerne kan blive og få en øl med publikum, siger Rasmus Mørup Johansen.

Også andre kulturelle aktiviteter kan være en mulighed.

- Jeg håber at få et samarbejde i stand med Kultursamvirket i Viborg, med kommunen, foreninger og andre, så har man en idé til, hvad der kan ske på sådan en intimscene, så er man meget velkommen. Det handler også om møder mellem folk, og som sagt nærvær og et lys i mørket. En slags livets højskole, siger Rasmus Mørup Johansen.

Den første kunstner på scenen er altså M.C. Hansen med det borgerlige navn Mads Christen Hansen. Han er en prisvindende dansk singer-songwriter, som har turneret på landevejene i USA, Canada og Europa. Han har spillet og skrevet musik, siden han var 18 år. Ud over at indgå i talrige musikalske samarbejder har M.C. Hansen udgivet seks album i eget navn. M.C. Hansen blev i 2017 udnævnt til Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk. Han blev årets musikalske iværksætter i 2018, og komponistforeningen Danske Populærautorer tildelte ham deres 2018 Påskønnelseslegat.

Den 22. november åbner dørene klokken 16 med fadøl og vin, klokken 17 serverer Anders fra Kulturselskabet - alias Kultur Anders - chili con/sin carne med det, der hører sig til. Efter koncerten inviteres folk til at spille medbragte vinyler for resten af selskabet. Dagen efter - den 23. november - er der i øvrigt bogreception, foredrag og oplæsning med horror- og fantasyforfatteren Tenna Vagner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce