Annonce
Viborg

Lokal politiker er stadig motorvejs-optimist

Onsdag morgen sendte Vejdirektoratet den længe ventede rapport om Hærvejsmotorvejen på gaden.
Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen mener, at der stadig er en samfundsøkonomisk gevinst ved at bygge hele Hærvejsmotorvejen, og umiddelbart foretrækker han en linjeføring øst om Viborg.

Viborgegnen: Med mange måneders forsinkelse sendte Vejdirektoratet onsdag tidlig formiddag rapporten om Hærvejsmotorvejen på gaden, og Venstres lokalvalgte transportordfører Kristian Pihl Lorentzen konkluderer umiddelbart, at rapporten viser, at der samlet set vil være en samfundsøkonomisk gevinst ved at anlægge vejen fra Haderslev i syd og videre nordpå over Viborg til Sønderup nord for Hobro.

- Det er glædeligt, at vi med den foreliggende VVM-undersøgelse af strækningen fra Haderslev til Give og forundersøgelsen af strækningen fra Give over Viborg til Sønderup har fået et solidt grundlag for den videre debat om den tiltrængte jyske parallelmotorvej, siger Kristan Pihl Lorentzen.

Han peger på, at nye beregningsmetoder betyder, at det ser ud til, at gevinsten på de sydlige strækninger er faldet en smule, mens det i hans øjne "ser rigtig fornuftigt ud", for så vidt angår strækningen mod nord - herunder vejen ved Viborg.

- Nu er det vigtigt, at debatten fortsætter, og det kan den nu gøre på et oplyst grundlag. Vi skylder de mange borgere omkring Viborg, at vi hurtigt lægger os fast på, om motorvejen omkring Viborg skal gå vest eller øst om byen. Min umiddelbare vurdering er, at den bedste løsning er den østlige placering, siger Kristian Pihl.

Annonce

Han deler ikke helt borgmester Ulrik Wilbeks pessimisme, men han er enig med sin partifælle i, at der også skal arbejdes hårdt for, at vejen mellem Viborg og Aarhus også får et løft - dog ikke som en motorvej.

- Jeg synes, at Ulriks tanker, som han deler med andre borgmestre, om en 2-1 vej mellem Viborg og Aarhus er fornuftige, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Folketingets partier skal nu indkaldes til forhandlinger med transportministeren.

- Med de seneste nedslående meldinger fra regeringen tyder alt på, at det sker tidligst i 2021. Fra Venstres side vil vi presse hårdt på for at få gang i forhandlingerne i en fart, og vi vil kæmpe for realisering af Hærvejsmotorvejen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce