Annonce
Sport

Lokal skytte slog sin træner i DM-finalen

Josefine Laursen slog i DM-finalen sin træner Erik Skovmand. Arkivfoto
17-årige Josefine Laursen fra Viborg vandt ikke alene DM i konkurrence mod voksne skytter. Hun slog også sin træner i finalen.

Viborg: Josefine Laursen fra Viborg Skytteforening havde en speciel weekend, da hun deltog i DM på 15 meter.

Ikke alene fordi hun endte med at vinde DM-guld som en af de yngste skytter nogensinde - men også fordi hun i finalen slog sin træner, Erik Skovmand.

- Det var fedt at slå ham. Så ved jeg, at jeg har nået et vist niveau. Da jeg begyndte med at skyde, var det ham, som var den gode, og det var fedt, at jeg nu fik lov til at slå ham, siger Josefine Laursen, som gennem årene har fået mange gode råd af Erik Skovmand i løbet af de mange timer, som de har tilbragt sammen i den lokale skytteforening.

- Vi har altid været gode til at lave sjov med hinanden. Han har i forvejen været med på foreningens hold i mange år, men nu er vi flere yngre skytter, der er kommet med, og han har selv joket med, at vi snart slår ham allesammen, så han ikke kan komme på holdet mere.

- Så han synes bare, at det er fint, at vi slår ham nu, så det var kun sjovt, siger Josefine Laursen.

Hun deltog allerede for et par år siden blandt seniorerne. Denne gang satte hun dog alle til vægs og modtog også anerkendende hyldest, da hun besejrede skytter, der har været med på eliteniveau ligeså længe, som hun selv har levet - og nogle af dem har endda hevet medaljer med hjem fra VM også.

Det var specielt for hende at dyste mod så erfarne skytter, men hemmeligheden bag hendes ro i de afgørende skud er at forestille sig, at det er en almindelig træning.

- Det var selvfølgelig lidt vildt. Men jeg prøvede at tænke på det som noget hyggeligt. Jeg har efterhånden været med til en del stævner, og jeg har lært, at jeg bare skulle tænke på det som en hyggelig træning. Jeg træner jo med nogle af dem til daglig, så jeg tog det bare som det i stedet for at se det som noget stort, siger hun.

- Det var fedt, at jeg vandt. Jeg har været i finalen i et par år, hvor jeg ikke havde så stor en chance for at vinde, men nu stod jeg med en god chance for en medalje, og så gjorde jeg bare, hvad der skulle til, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce