Annonce
Rund om Viborg

Lokal udlands-flyrute: Det er op til erhvervslivet

Midtjyllands Lufthavn vil gerne være en international lufthavn - men det fordrer en markant efterspørgsel fra det lokale erhvervsliv og en interesseret operatør. Arkivfoto: Morten Pedersen
Midtjyllands Lufthavn håber stadig på at få en rute til udlandet, men det fordrer efterspørgsel hos det midt-vestjyske erhvervsliv, siger lufthavnschefen.

Karup: En rute - og gerne flere - til udlandet står højt på ønskelisten i Midtjyllands Lufthavn, der godt kunne bruge et passagermæssigt supplement til den skrantende indlandsrute til København.

- Det er noget, vi hele tiden arbejder med. Men det fordrer, at vi overfor eventuelle operatører kan fremvise et behov og en efterspørgsel fra erhvervslivet. Det er jo ikke lufthavnen, der opretter ruter, siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen.

Han ser for sig, at en midtjysk flyrute til eksempelvis Sverige, Tyskland eller Storbritannien vil være oplagt - set i forhold til de store markeder for det midt- og vestjyske erhvervsliv.

Men han peger også på, at det kunne være muligt at få eksempelvis tyske kystturister til at tage flyet til Karup, hvorfra man kan nå både Vesterhavet og Limfjorden inden for en times bilkørsel.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen (t.h.) vil gerne have en udlandsrute fra Midtjyllands Lufthavn, men DAT-ejer Jesper Rungholm (t.v.) tror ikke på det. I midten ses formanden for Midtjyllands Lufthavn, Holstebro-borgmester H.C. Østerby (S). Arkivfoto: Morten Dueholm

DAT og Bornholm

Frans Bjørn-Thygesen understreger samtidig, at der ikke er noget konkret i sigte i forhold til at få en udlandsrute fra Midtjylland Lufthavn.

Og det bliver i hvert fald næppe med Danish Air Transport (DAT), der jo flyver på ruten til København, som operatør.

- Nej, vi ser ruten til København som selve eksistensberettigelsen for Midtjyllands Lufthavn. Gerne med lidt charterrejseaktivitet som supplement, siger DAT-ejer Jesper Rungholm.

DAT har ellers for nylig bebudet en ny rute fra Bornholm til enten Berlin eller Hamborg.

- Men det bliver en sæsonbaseret turistrute, siger Jesper Rungholm, der ikke tror på, at der vil være en forretning i at lave noget tilsvarende i forhold til det midt- og vestjyske turistmarked.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce