Annonce
Sport

Lokale dansere hentede topplaceringer ved tysk kæmpestævne

Formand for Danmarks Sportsdanserforbund Karen Pedersen (t.v.), Mathias Nyborg, Nikita Löw Kristensen og den italienske standardtræner Emanuel Valeri (t.h.). Privatfoto: Edith Kristensen
Annonce

Stuttgart: Danseparret Nikita Löw Kristensen og Mathias Nyborg fik rigtig fine resultater med hjem fra et kæmpe dansemekka i Stutgaart.

German Open Championsships afvikles en gang årligt og tiltrækker tusindvis af par fra hele verden. Der er skræddere, frisører og mange andre, som kan sørge for alt, hvad dansere behøver.

Selve dansen foregår fra tidlig morgen til sen aften i tre store haller, og i disse haller vakte parret fra Viborg opsigt.

Det er nemlig i international sammenhæng stadig et ret nysammensat par, men det kunne ikke rigtig ses i de tre turneringer, som ynglingeparret stillede op i.

Først var det standard-dans, og her lykkedes det at nå helt frem til semifinalen, hvilket vil sige, at danskerne var i top 12 i en konkurrence med 137 par. En absolut toppræstation efter kun fem måneders partnerskab.

Dagen efter gjaldt det så latin. En kæmpe konkurrence med 164 par, som gennem en hel dag var en del af et udskilningsløb. Igen leverede Nikia Löw Kristensen og Mathias Nyborg varen, da de trods den hårde konkurrence fra masser af latinspecialister nåede helt frem til semifinalen og altså igen var blandt de 12 bedste par.

Inden lørdagens konkurrence i 10-dans nåede de to dansere at være en del af en venskabslandskamp.

10-dans er sportsdansens hårdeste disciplin, da man skal være rigtig skarp i alle danse, hvis man vil nå langt. 80 par var med - og det blev rigtig sent, før Nikita Löw Kristensen og Mathias Nyborg var færdige. Denne gang gik de nemlig hele vejen til finalen og var dermed i top seks i 10-dans.

Annonce
Annonce
Viborg

Felix kom hjem efter 30 måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce