Annonce
Bjerringbro

Chok: Lokale politikere undrer sig over købstilbud

Medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget og Social- og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune, Niels Dueholm (S), er temmelig chokeret over meldingen om, at Eniig overvejer at sælge Gudenaacentralen. Foto: Johan Gadegaard
Viborg Kommune vil bekæmpe idéen om det lange stryg. Sådan siger Niels Dueholm (S) om udsigten til, at Eniig sælger Gudenaacentralen til en investorgruppe med Silkeborg-politiker Hans Okholm (SF) i spidsen.
Annonce

Bjerringbro/Tange: Flere politikere i Viborg Byråd, heriblandt Niels Dueholm (S), medlem af både Økonomi- og erhvervsudvalget og Social- og sundhedsudvalget, undrer sig såre over de udmeldinger, der på det sidste har været i den lokale presse om Gudenaacentralens fremtid.

Her har der stået, at Silkeborg-politiker Hans Okholm (SF) er i færd med at sammensætte en investorgruppe, der ønsker at gå i dialog med energiselskabet Eniig om at købe Gudenaacentralen.

- Det kan virkelig undre mig, at en Silkeborg-politiker tror, han skal blande sig i denne sag, siger Niels Dueholm og sammenligner det med, hvis Viborg Kommunes politikere pludselig forsøger at få indflydelse på Silkeborgs udvikling.

Han er dybt forundret over sagen og har også haft en længere samtale om den med formand for Teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

- Vi har i Viborg Byråd haft Tangestryget, der skal ses som en god kompromisløsning, under behandling og har sendt det videre til behandling hos Miljø- og fødevareministeriet. Derfor kan jeg slet ikke forstå, at Hans Okholm med flere vil ind og pille i sagen nu. Lad nu Tangeværket blive på Eniigs hænder og lad os afvente svaret fra ministeriet, siger Niels Dueholm, der kalder købstilbuddet for et chok.

- Jeg kan da heller ikke forstå, hvordan lokale erhvervsfolk kan se sig selv i dette projekt, der med sikkerhed ikke er noget, der vil glæde lokalbefolkningen eksempelvis i Ans, siger han.

Umiddelbart kan Viborg Kommune heller ikke modsætte sig købet.

- Vi kan ikke gøre noget, hvis Eniig sælger Gudenaacentralen til en investorgruppe, men hvis de tror, at det betyder, at de skal have et langt stryg, så må de tro om, for jeg kan garantere for, at det vil Viborg Kommune som vandmyndighed bekæmpe. Det vil blive en politisk sag, siger Niels Dueholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce