Annonce
Kultur

Lokale starter små indsamlinger til den store Danmarks Indsamling

Omsorgsklovnen Luni Smil beder folk måle deres "styrbords-fod" og donere længden i kroner til sin indsamling til Danmarks Indsamling. Pressefoto
Viborg er værtsby for dette års Danmarks Indsamling. Og det har fået flere lokale til at iværksætte sjove indsamlinger som støtte til det gode formål.
Annonce

Viborgegnen: Da der den 1. februar sidste år var Danmarks Indsamling, blev hele 82 millioner kroner samlet ind. Det var en fremgang på 10 millioner fra året før.

Den 6. februar samles der ind igen, og denne gang med Viborg som værtsby. Og derfor har flere lokale folk allerede meldt sig i rækken af indsamlere.


Det er fantastisk, at vi i Viborg kan stå sammen om det.

Lene Mirland, koordinerende projektleder på Danmarks Indsamling 2021


Omsorgsklovnen Luni Smil (Lene Mortensen, red.) forsøger at få smiletallet til at stige og beder folk måle deres "styrbords-fod" og donere længden i kroner til sin indsamling.

Støtter man Anders "Kultur" Kristensen og Kulturselskabets indsamling, er man med i lodtrækningen om en intimkoncert med Mathilde Falch i egen have eller stue - når det er tilladt selvfølgelig.

Også indsamlingen af Pablo's og Reborn har en gevinst på højkant. Her kan donorerne nemlig vinde en middag med drinks for 10 personer - igen, når restriktionerne tillader det.

De tre er skabt på dinindsamling.danmarksindsamling.dk, hvor alle kan oprette en indsamling og være med til at hjælpe corona-krisens børn, for hvem Danmarks Indsamlingen samler ind.

- Det er ret nemt at bakke op, og næsten alle kan lave deres egen indsamling, fortæller Lene Mirland, der er koordinerende projektleder på Danmarks Indsamling 2021 i Viborg.

Hun forklarer, at det kun er kreativiteten, der sætter grænser for, hvordan man kan samle ind. Man kan lave konkurrencer, som de ovenstående, eller man kan give sig selv en udfordring og for eksempel sige, at når jeg har samlet et særligt antal kroner ind, hopper jeg i Hald Sø.

- Jeg synes, det er en super god sag. Og det er fantastisk, at vi i Viborg kan stå sammen om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce