Annonce
Viborg

Lokale udlejere: Vi tager dialogen med alle, der kontakter os

Jack & Jones i Viborgs gågade er en af de butikker, som Bestseller har bedt om at få henstand på. Foto: Morten Pedersen
Flere butikskæder har meldt ud, at de ikke ønsker at betale husleje de næste tre måneder på grund af corona. Det rammer blandt andre Bach Gruppen og Blue Capital, der dog ikke helt kan kende billedet om hårde krav fra lejere, som det bliver fremlagt flere steder.

Viborg: Millioner af kroner er på spil for lejere og udlejere i disse dage. Og det har fået det til at slå gnister mellem lejerne af butikslokaler og udlejerne, som man har kunne læse det hos diverse medier de seneste dage.

Lokalt er det blandt andet Lagkagehuset og Bestseller - herunder Only, Name It, Vero Moda, Pieces og Jack & Jones - som har meldt til ulejerne, at de ikke ser sig i stand til at betale husleje i de næste tre måneder.

Lejerne ønsker henstand. Det betyder ikke, at huslejen droppes - men at den i stedet betales på et senere tidspunkt, når regeringens hjælpepakker er slået igennem, og der er bedre overblik over konsekvenserne for de enkelte butikker.

Derfor har eksempelvis Bestseller bedt om lov til at vente med at betale husleje for april, maj og juni. Og det har de skrevet til deres udlejere.

I et skriftligt svar til Avisen Danmark skrev Bestsellers økonomidirektør, Thomas Børglum Jensen, tidligere på ugen:

- Vi forstår nødvendigheden af, at verden er blevet lukket ned af myndigheder verden over, og at folkesundheden kommer først. Men effekten af den nedlukning giver både os og vores samarbejdspartnere meget store vanskeligheder økonomisk. Da hjælpepakker i forhold huslejebetaling og faste udgifter endnu ikke er implementeret, ønsker vi en dialog med vores udlejere om betalingen i den kommende periode, hvor butikkerne er lukkede, og vi har forsøgt at kontakte alle dem, vi kunne nå, telefonisk i håbet om at få den dialog. Vi har betalt huslejer for marts - også selvom butikkerne er lukkede.

Annonce
Lene Christensen fra Bach Gruppen har haft en god dialog med mange af de pressede lejere. Arkivfoto: Morten Dueholm

Dialog frem for krav

I Viborg har Bach Gruppen lejemål med blandt andet Lagkagehuset og flere af Bestsellers butikker.

Direktør Lene Christensen ønsker ikke at kommentere på enkeltsager, men overordnet set har hun ikke oplevet det billede af krav og pludselige udmeldinger fra lejerne, som det er blevet beskrevet af flere medier:

- Jeg synes, at det er synd, at disse virksomheder bliver hængt ud for at være griske og stille krav, for det er slet ikke sådan, vi har oplevet det, siger Lene Christensen og uddyber:

- Der har været masser af dialog undervejs, og folk træffer jo beslutninger ud fra, at alt er usikkert. Så håndterer man det på forskellig vis. Men det vigtigste er, at vi tager dialogen, og vi er helt åbne for at tage en drøftelse med alle, der kontakter os.

Lene Christensen påpeger, at den særlige situation med corona skal regnes med ind i alle aspekter.

- En veldrevet butik kan jo sagtens komme til at mangle likvide midler, da butikkens kapital kan være bundet i et varelager, som butikken nu ikke kan komme af med. Jeg tror ikke, at der er mange, som får problemer med huslejen her til 1. april, men til næste måned kan flere være udfordret. Mange skal finde ud af, hvad hjælpepakkerne fra regeringen kan gøre for dem, og de penge hjælper heller ikke på likviditeten her og nu, siger Lene Christensen.

Aarhus-firmaet Blue Capital varetager administrationen den gamle posthusbygning i Viborgs gågade for en større ejerkreds. Her har Bestseller-butikken Jack & Jones til huse - og meldingen i høj grad den samme som hos Bach Gruppen.

- Jeg har godt læst artikler om krav fra blandt andet Bestseller, men det billede kan jeg ikke genkende. Vi har været i god dialog med Bestseller, og de har sendt et venligt brev ud om, at de er i en hård situation. Vi er ikke i konflikt med dem, selvom det er beklageligt, at de ikke kan betale husleje, siger direktør Martin Kibsgaard Jensen, der også understreger, at situationerne kan være meget forskellige fra lejemål til lejemål - blandt andet i forhold til, om det er store kæder, der lejer sig ind, eller om det er mindre franchisetager.

- Det vigtigste er, at vi har forståelse for hinandens situation og forsøger at løse det. Der kommer også en tid efter foråret 2020, hvor vi skal samarbejde, og hvis udlejer og lejer arbejder godt sammen for at løse de her udfordringer, så kan det netop være med til at styrke samarbejdet på sigt, siger Martin Kibsgaard Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce