Annonce
Viborg

Lokalhistorisk arkiv ser frem til nye udfordringer

Arkivar Dan Ersted Møller er atter klar til at tage imod på Viborg Lokalhistoriske Arkiv. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg Lokalhistoriske Arkiv åbner nu igen for fysisk fremmøde i læsesalen.
Annonce

Viborg: Arkivar Dan Ersted Møller har besvaret masser af mails de seneste par måneder, hvor Viborg Lokalhistoriske Arkiv har været fysisk lukket.

Det er nu langt fra det samme som at mødes ansigt til ansigt med de mennesker, han så gerne vil hjælpe, så han glæder sig over, at der nu igen er åbnet i arkivets læsesal.

- Det giver altså noget helt andet, når man kan finde billeder og papirer frem til dem, der kommer her på arkivet for måske at finde ud af noget om deres families historie i byen, eller hvad det nu er, de leder efter, siger Dan Ersted Møller.

Og det kan faktisk være alle mulige ting, og det er folk i alle aldre, der søger oplysninger.

- Ja, vi er helt sikkert beriget med en befolkning her i byen, der er meget historieinteresseret. Der er en udpræget bevidsthed om, at Viborg er en historisk interessant by, og det smitter af på både ældre og yngre, siger Dan Ersted Møller.

Annonce

Altid hjælp at få

Dan Ersted Møller har været tilknyttet lokalhistorisk arkiv i 20 år, så han har et ret godt grundlag for at sige, at interessen for arkivet er spredt på mange aldersgrupper - og mange emner.

- Her kommer en del ældre, men der kommer også skoleelever og gymnasieklasser, som skal have hjælp til en eller anden opgave, og - som allerede nævnt - er der også en del mennesker i alle aldre, der er nysgerrige efter at finde ud af noget om deres familie. Det kan være, hvor oldefar arbejdede, eller hvor familien har boet gennem tiden. Opgaverne er mangeartede, siger Dan Ersted Møller, der altid er parat til at hjælpe i arkivets åbningstid.

Dan Ersted Møller har for øvrigt prøvet at se, om han kunne finde et mønster i, hvornår der er mest travlt på arkivet - uden held.

- Folk kommer her året rundt i al slags vejr. Kun når vi får ekstra meget omtale, som for eksempel da vi fandt gamle ølflasker fra Odin, oplever vi en ekstraordinært stor interesse, men den er vi nu kan glad for, siger Dan Ersted Møller.

Skulle denne artikel have vakt interesse for Viborg Lokalhistoriske Arkiv, har det fra i dag åbent tirsdag, onsdag og torsdag klokken 13-16. Arkivet befinder sig på anden sal i Sct. Mogens Gade nummer 5.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

17-årig startdebutant var smadret til sidst: Fansene gav mig et boost

Annonce