Annonce
Rundt om Viborg

Lokalplan for skolebyggeri på vej i høring

Lokalplanen, der baner vej for ombygningen af Skals Skole og byggeriet af det nye børnehus, er på vej i høring. Foto: Morten Pedersen
Lokalplanen, der skal bane vej for byggeriet af Skals Skole og det nye Skals Børnehus, er på vej i fire ugers høring.
Annonce

Skals: Der er udsigt til, at det kommende byggeri af nyt børnehus i Skals og renovering, nybyggeri og ombygning af Skals Skole kan komme et skridt videre.

På et møde onsdag sender teknisk udvalg i Viborg Kommune formentlig forslaget til en lokalplan, der baner vej for byggeriet, i offentlig høring i fire uger, så Skals-borgerne kan komme med bemærkninger og forslag.

Lokalplanen fastlægger formelt set, hvordan et bestemt område kan anvendes fremover, og her udlægger den nye lokalplan nr. 507 nuværende Skals Skole og Børnehaven Rosengården til offentlige formål i form af daginstitution og udannelsesinstitution. Og udover at åbne for at udvide skolen og bygge helt nyt børnehus sikrer lokalplanen også, at der er afsat arealer til legepladser, stiforbindelser og parkering.

I forhold til trafikken til og fra skolen og børnehaven vurderer forvaltningen i øvrigt, at Gl. Skolevej og Kildedalsvej vil få svært ved at klare den  øgede trafikmængde, en ny børnehave vil medføre, og man anbefaler derfor, at vejadgang til børnehaven etableres fra Ejstrupvej.

Det betyder, at der skal anlægges en vejadgang langs vestsiden af Kildedalscentret samt en kombineret cykel- og stiforbindelse langs østsiden af det nuværende Sognehus, og den stiadgang ved Sognehuset forudsætter en ekspropriation, påpeger forvaltningen i dagsordenen.

Annonce

Tegninger er klar

Selve udformningen af skolen og det nye børnehus er på plads på tegnebrættet, da børne- og ungdomsudvalget i Viborg Kommune i august godkendte det såkaldte dispositionsforslag for den store renovering og ombygning af Skals Skole og byggeriet af nyt Skals Børnehus ved skolen. Der er afsat lige godt 85 millioner kroner i år og de kommende tre år til projektet.


Håbet er, at spaden kan komme i jorden en gang næste år, da projekteringen skal være overstået i foråret 2021, og udbud og licitation skal være på plads til april næste år.


Udover at skolen får den helt store tur, vil man samle tilbuddene til børnehavebørn og vuggestuebørn og dagplejere samme sted.

Grunden, hvor Børnehaven Kærhuset ligger, er for længst solgt til Skals Efterskole, og børnene derfra skal sammen med dem fra den eksisterende institution ved skolen samles. Derfor bygges en helt ny institution i sammenhæng med skolen med plads til 70 børnehavebørn og 23 vuggestuebørn, lige som dagplejerne får administration og legestue i Børnehuset.

Håbet er, at spaden kan komme i jorden en gang næste år, da projekteringen skal være overstået i foråret 2021, og udbud og licitation skal være på plads til april næste år.

Skals Børnehus skulle gerne stå klar til brug i juli 2022. Her overtager efterskolen nemlig Kærhuset - en overtagelse, som tidligere er udskudt, indtil planen for daginstitution og skolen kom på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce