Annonce
Rundt om Viborg

Lokalplanforslag baner vejen for nyt boligområde

Illustrationen fra lokalplanforslaget viser, hvordan området vil se ud, hvis der udelukkende udstykkes parcelhusgrunde. Stiforbindelsen mod højre fører hen forbi spejderhuset.
Et nyt stort boligområde er på vej syd for Vestergade i Møldrup. Nu sender byrådet lokalplanforslaget i offentlig høring.

Møldrup: Et lokalplanforslag for et nyt boligområde syd for Vestergade i Møldrup er nu på vej i offentlig høring. Forslaget gør det i første omgang muligt at byggemodne 11 parcelhusgrunde i området, men på længere sigt er det et betydeligt større boligområde, der er på vej. Hele området kan rumme cirka 47 parcelhuse.

Viborg Kommune har længe arbejdet med planer for den kommende udstykning, der samlet omfatter et areal på cirka 6,5 hektar. Et areal, der ligger i naturlig forlængelse af den eksisterende bebyggelse i Møldrup. Området, hvor det nye kvarter skal ligge, er privatejet, men Viborg Kommune gennemfører planlægningen i samarbejde med ejeren af arealet, og kommunen forventer at opkøbe en del arealet på cirka 2,8 hektar.

Lokalplanforslaget beskriver blandt andet, hvordan der skal etableres en ny sti,som forbinder det nye boligområde med stisystemet ved Ahornvej. Det vil berøre KFUM-Spejderne, som har spejderhus i nærheden, men spejderne er positive over for stiforbindelsen.

Annonce

I det nye boligområde bliver der mulighed for at lave blandet bebyggelse. Både i form af såkaldt åben-lav byggeri - det vil sige parcelhuse - og tæt-lav byggeri - det vil sige rækkehuse, dobbelthuse eller lignende. I forslaget kan man dog også finde illustrationer, der viser, hvordan området vil tage sig ud, hvis der kun udstykkes parcelhusgrunde.

Lokalplan for hele området

Der er tale om et område, der skal udbygges over længere tid, men ejeren har ønsket,  at lokalplanforslaget kommer til at omfatte hele området - også den del, som kommunen ikke ønsker at købe på nuværende tidspunkt. Derfor har man lavet  en såkaldt ramme-lokalplan. Når eller hvis der skal laves yderligere bebyggelse, kræver det, at man laver en ny lokalplan, som præciserer, hvordan det skal udformes. I første omgang er der altså derfor tale om, at lokalplanforslaget omfatter de 11 nævnte parcelhusgrunde.

Det kommende boligområde er indrammet med rødt på kortet. Den første del, som udstykkes, ligger i lokalplanens nordøstlige område.

Man skal køre ind til det nye boligområde fra Vestergade, og i den forbindelse skal der laves trafikdæmpende foranstaltninger på Vestergade. Fortovet langs Vestergade kan forlænges, så vejen får et ensartet udseende.

Viborg Museum har været i gang med at lede efter spor af fortidsminder i området, men museet vurderer, at der er ringe sandsynlighed for at finde noget. Derfor er området frigivet til anlægsarbejde.


Man skal køre ind til det nye boligområde fra Vestergade, og i den forbindelse skal der laves trafikdæmpende foranstaltninger på Vestergade.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Rundt om Viborg

Poul blev kåret som "årets helt" af borgerforeningen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce