Annonce
Rundt om Viborg

Lokalplanforslag i høring: Nyt boligområde på vej

Tegningen viser, hvordan de otte boliger skal placeres på den store byggegrund. Hver bolig får en carport med skur.
Byrådets tekniske udvalg har godkendt lokalplanforslaget, der skal bane vejen for et nyt boligområde i Løvel.

Løvel: Viborg Byråds tekniske udvalg har godkendt lokalplanforslaget for et nyt boligområde i Løvel, hvorefter forslaget nu bliver sendt i offentlig høring i fire uger.

Baggrunden for det nye lokalplanforslag er, at Boligselskabet Viborg Amt vil bygge otte boliger på en centralt beliggende grund i byen ved Gl. Røddingvej og Tinggade. Den eksisterende lokalplan for området fastsætter, at der kun må bygges en bolig på hver ejendom i området, så derfor er det nødvendigt at lave en ny lokalplan, inden byggeriet kan gå i gang.

Boligselskabet vil bygge boligerne som det, der kaldes åbent-lavt byggeri. Der bliver tale om otte fritliggende boliger på hver cirka 100 kvadratmeter.

Annonce
Byggegrunden, som er omfattet af lokalplanforslaget, ligger på hjørnet af Tinggade og Gl. Røddingvej.

Hurtig sagsbehandling

Viborg Kommune lægger op til en hurtig sagsbehandling, fordi der ikke er tale om særligt vidtgående ændringer i det nye lokalplanforslag. Derfor bliver høringen på fire uger i stedet for otte uger, der skal ikke laves nogen miljøvurdering af konsekvenserne, og kommunen vil heller ikke holde borgermøde om sagen.

Fordi lokalplanforslaget ikke har principiel betydning, skal det ikke til godkendelse i byrådet. Teknisk udvalg får bemyndigelse til at vedtage lokalplanforslaget, og hvis der ikke i høringsperioden kommer indsigelser, så vil den endelige godkendelse blive foretaget af forvaltningen, uden at sagen igen skal på politikernes bord.

Ifølge lokalplanforslaget må der maksimalt være en bebyggelsesprocent på 30 ved åben-lav bebyggelse og 40 ved tæt-lav bebyggelse. Der må højst bygges i en etage med udnyttet tagetage og med en højde på op til 8,5 meter, og garager, udhuse og lignende må være 3,5 meter høje. Lokalplanforslaget bestemmer også, at bebyggelsen skal have et ensartet og sammenhængende udtryk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce