Annonce
Rundt om Viborg

Lokalt cykelsti-projekt kom ikke med i ny aftale

Birthe Harritz - nummer to fra venstre - havde i november inviteret en flok  socialdemokratiske politikere til Blichers Alle ved Foulum for at vise dem stedet, hvor cykelstien mangler. De øvrige er fra venstre byrådsmedlem Martin Sanderhof, folketingsmedlem og transportordfører Thomas Jensen og byrådsmedlem Mette Nielsen. Arkivfoto: Jakob Thorup Thomsen
Byrådsmedlem Birthe Harritz (S) ærgrer sig, men vil fortsat skubbe på for at få bygget det sidste stykke cykelsti mellem Ørum og Viborg.
Annonce

Ørum: Regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale om at fordele 520 millioner kroner til cykelstier langs statsvejene. Pengene er nu fordelt til i alt 20 konkrete cykelstiprojekter, men ingen af dem ligger i Viborg Kommune. Byrådsmedlem Birthe Harritz (S) har længe forsøgt at overbevise Christiansborg-politikerne i sit parti om, at et stykke cykelsti langs Rute 16 ved Ørum bør med på listen, men det er altså ikke lykkedes.

- Det er da ærgerligt. Særligt set i lyset af, at det er så lille et stykke, at det ikke vil være nogen særlig stor udgift for staten. Nu håber jeg, at vi kan komme med i den cykelpulje, der skal fordeles til sommer, og jeg vil da blive ved med at trykke vores transportordfører Thomas Jensen på maven, så han ikke glemmer os, siger Birthe Harritz.

I slutningen af november sidste år havde Birthe Harritz inviteret Thomas Jensen og andre lokale socialdemokrater ud på åstedet for at fortælle om behovet for det sidste stykke cykelsti. Der er anlagt cykelsti langs en del af Rute 16, så man kan cykle på cykelsti på det meste af strækningen fra Viborg og til Aarhus Universitet og Apples datacenter i Foulum, men der mangler en cykelsti på den sidste del af strækningen. Det drejer sig om 1,8 kilometer fra Blichers Alle og til Burrehøjvej. Bliver det stykke cykelsti anlagt, vil borgerne i Ørum kunne cykle sikkert til Viborg langs hovedvejen.

Annonce

Statslig medfinansiering

Det er tidligere blevet anslået, at det vil koste godt fire millioner kroner at anlægge en dobbeltrettet cykelsti på strækningen. Andre lokale politikere har også tidligere slået til lyd for cykelstien - blandt andre Venstres folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen.

Partierne bag cykelsti-aftalen - Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten - har afsat yderligere 150 millioner kroner, som skal gå til at medfinansiere kommunale cykelstiprojekter. Der er altså mulighed for, at Viborg Kommune kan søge staten om et bidrag til cykelstien ved Ørum.

- Vi skal simpelthen have anlagt det sidste stykke cykelsti til Ørum, og der er naturligvis også behov for andre cykelstiprojekter i Viborg Kommune. Det er vigtigt af hensyn til både folkesundhed og miljø. Næste skridt kan være, at vi finder en ordning, hvor kommune og stat deler udgiften. Jeg vil i hvert fald blive ved med at arbejde for det, ind til cykelstien kommer, siger Birthe Harritz.


Det er da ærgerligt. Særligt set i lyset af, at det er så lille et stykke, at det ikke vil være nogen særlig stor udgift for staten.

Birthe Harritz (S), byrådsmedlem.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce