Annonce
Navne

Lokalt firma startede ved bedstefars skrivebord og med en skrivemaskine

Søskendeparret Torben og Elsebeth Fly Larsen driver Fly Larsen VVS sammen - og det har de nu gjort i 30 år. Foto: Morten Dueholm
I år kan Fly Larsen VVS ApS fejre 30 års jubilæum.

Viborg: Gennem 30 år har søskendeparret Torben Fly Larsen og Elsebeth Fly Larsen haft deres firma Fly Larsen VVS på Fabrikvej i Viborg, og de kan se tilbage på en stor udvikling - både inden for firmaets egne rammer, men også i VVS-faget generelt.

- Vi startede ved bedstefars skrivebord og en skrivemaskine på min bopæl på Norgesvej i Viborg. Der havde vi to rum, og så begyndte vi ellers bare at byde på opgaver. Et af tilbuddene skrev vi i bilen på vej til licitationen, men vi fik den. Sådan er det slet ikke mere, siger Elsebeth Fly Larsen, og begge griner.

Sådan har søskendeparret mange historier sammen fra de 30 år, der er gået.

I dag har de til huse i egne lokaler, som er overtaget af det tidligere Sørensen & Nielsen, hvor Torben Fly Larsen var svend i syv år, før de to søskende startede deres eget firma. Og skrivemaskinen er skiftet ud med moderne computere og ordrestyring, alle bud er sat i system, og skrivebordene er heller ikke arvet fra nærmeste slægtninge. Siden 2001 har firmaet således haft til huse på Fabrikvej, og her er der nu syv ansatte i alt.

- Det er en fin størrelse for os. Vi vil ikke være en kæmpe virksomhed. Vi har to lærlinge, og lige nu er den ene en kvinde. Vores kunder er især fra lokalområdet, og det er både private, erhverv og det offentlige, siger Torben Fly Larsen.

Annonce
Fra adressen på Fabrikvej 8 har søskendeparret Torben og Elsebeth Fly Larsen deres virksomhed.

En familievirksomhed

Firmaet kan sagtens kaldes en familievirksomhed. Ud over de to søskende, der ejer det, tæller staben også Elsebeth Fly Larsens mand, Michael Heppner, der er svend, og Torben Fly Larsens søn, Simon Fly Larsen, der også har uddannelse som autoriseret VVS'er.

- Vi har aldrig haft svært ved at arbejde sammen, selvom vi er familie og søskende. Vi kan være uenige, men ofte er vi faktisk enige, for uenigheden er i virkelighed en misforståelse. Vi har en tæt familie, og nogle gange er det måske nemmere. Vi kender jo lusen på travet, kan du sige, siger Torben Fly Larsen, der bor i Hvam, mens Elsebeth Fly Larsen bor i Viborg.

Torben Fly Larsen bruger fritiden på sin Harley Davidson motorcykel, mens Elsebeth Fly Larsen er aktiv i skolebestyrelser og som maler. Og faktisk supplerer de to søskende hinanden godt, da de har hver deres styrker. To par øjne ser mere end et, også når der skal udformes bud på opgaver.

Udvikling over 30 år

På 30 år er der også sket meget inden for VVS-faget. Håndværket er grundlæggende det samme, men fokus er på varmepumper, nye måder at renovere huse på og bygge samt andre varmekilder som gas, jord og luft.

Begge glæder de sig over, at de i 1989 tog springet som selvstændige. Det har givet en frihed under ansvar, som de trives med.

- Beslutningerne og ansvaret er vores egne. Vi har fået en stor erfaring over 30 år, og den trækker vi på i dag, siger Elsebeth Fly Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Reportage fra mennesketomt fodboldopgør: Midtbyen levede, mens stadion lå øde

Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce