Annonce
Viborg

Lokalt forskningscenter opruster

Foto: Morten Dueholm
Center for Forskning i Klinisk Sygepleje (CFKS), der ligger på Regionshospitalet Viborg, har fået penge fra VIA University College til at ansætte to nye lektorer og tre adjunkter til centret.

Viborg: Det lokale forskningscenter Center for Forskning i Klinisk Sygepleje (CFKS), der er et samarbejde mellem Hospitalsenhed Midt og Sygeplejerskeuddannelsen på VIA University College, har fået penge til at ansætte fem nye medarbejdere. Det bliver to nye lektorer og tre adjunkter.

De nye medarbejdere skal være med til at løfte den sygeplejefaglige forskning på CFKS yderligere og styrke centrets position, skriver centret i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os utroligt meget til at tage imod vores nye forskningskolleger. Sammen kan vi styrke forskningen i sygeplejefaget til gavn for både patienter og fremtidige sygeplejersker, siger Raymond Kolbæk, der er centerleder ved CFKS, som har base på Regionshospitalet Viborg.

De to lektorer, Sine Marie Herholt Lumholt og Camilla Askov Mousing, er begge ph.d'ere og har base på sygeplejerske-uddannelsen på Campus Randers.

De tre adjunkter, Lene Tougaard, Karen Olesen og Dina Kulenovic, kommer alle fra sygeplejerskeuddannelsen, Campus Viborg, og de skal have deres forskningsdel i deres adjunktperiode hos CFKS. Lene Tougaard og Karen Olesen har fokus på studerendes læringsrum og læringsmuligheder i klinisk praksis. De er begge knyttet til projektet "Fra fler- til ensengsstuer", som forskningssygeplejerske Susanne Friis Søndergaard er leder af.

Dina Kolenovic udfører et pilotprojekt for at blive klogere på fænomenet, hvor patienter og pårørende i stigende grad kontakter sygeplejersker på deres private konti på sociale medier for at få ændret mødetider eller har spørgsmål til deres behandling.

Center for Forskning i Klinisk Sygepleje

Center for Forskning i Klinisk Sygepleje (CFKS) er et samarbejde mellem Hospitalsenhed Midt og Sygeplejerskeuddannelsen i VIA University College med henblik på at fremme forskning, udvikling og undervisning inden for klinisk sygepleje.

Centrets forsknings- og udviklingsaktiviteter er forankret i et akademisk miljø via en partnerskabsaftale mellem CFKS og School of Nursing and midvifery, Deakin University i Melbourne, Australien.

Derudover har centret et tæt og forpligtende samarbejde med Sektion for Sygepleje, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet.

Centrets forskningsprojekter har fokus på to hovedtemaer: et patientologisk og et curologisk perspektiv på sygeplejefaget.

1) Patientologi: Patientens perspektiv på egen sygdom samt oplevelse af professionel sygepleje.

2) Curologi: Sygeplejerskens oplevelse af patientpleje og fagspecifikke udfordringer.

(Kilde: Center for Forskning i Klinisk Sygepleje)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce