Annonce
Erhverv

Lokalt investeringsfirma har puttet halvdelen af sine penge i fem virksomheder

Investor Hub Viborg-direktør Ole Trudslev ser på flere nye investeringsmuligheder hver uge. Det er både lokale og udenbys virksomheder. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Efter godt to års virke er Investor Hub Viborg blevet medejer af fem vidt forskellige virksomheder, der alle har potentiale til at blive større og indtage nye markeder.

Viborg: - Fem investeringer i meget spændende virksomheder med stort potentiale. Det er vel egentlig ok.

Ordene kommer fra Ole Trudslev, der som direktør i Investor Hub Viborg "sidder" på en forholdsvis stor pengekasse, der ved hjælp af en række lokale erhvervsfolk blev skabt for godt et par år siden.

Målet med pengekassen var og er netop at investere i - og tage aktiv del i - små og mellemstore virksomheder, der har brug for hjælp og kapital til at udvikle sig, og den plan går altså ifølge direktøren ret godt.

Annonce

Godt nok har Investor Hub Viborg endnu ikke præsenteret et overskud i de to årsregnskaber, det foreløbig er blevet til, men det skal nu nok komme, lyder det fra Ole Trudslev.

- Jeg skal da på sigt levere et overskud til investorerne, og det er jeg også overbevist om vil ske, for planen er jo, at virksomhederne på et tidspunkt skal sælges videre, og det er der, fortjenesten ligger, siger Ole Trudslev.

Aktivt ejerskab

Men inden, det eventuelt sker, vil Investor Hub Viborg have leveret ikke bare kapital til virksomhedernes videre vækst - men også i høj grad aktivt ejerskab.

- Det er ikke mindst på det område, det aktive ejerskab, vi gør en forskel. Hele investorkredsen står klar med sin viden og tid til at involvere sig i de selskaber, vi investerer i, og det skal virksomhederne jo også være klar til. Med os som investor skal man også være klar til at afgive en del af sit ejerskab og sin indflydelse, siger Ole Trudslev.

Jeg ser på flere virksomheder hver uge. Det er både virksomheder, vi selv har fået øje på, men også virksomheder der selv henvender sig, eller virksomheder vi er blevet gjort opmærksom på.

Ole Trudslev, direktør i Investor Hub Viborg

Med andre ord handler det meget om at finde det rigtige match mellem virksomhed og investor, og det er det, Ole Trudslev bruger rigtig meget af sin tid på.

- Jeg ser på flere virksomheder hver uge. Det er både virksomheder, vi selv har fået øje på, men også virksomheder der selv henvender sig, eller virksomheder vi er blevet gjort opmærksom på via vores store netværk, siger Ole Trudslev, der altså foreløbig har fundet det rigtige match i fem tilfælde.

Og dermed er der investeret omkring halvdelen af Investor Hub Viborgs formue på cirka 27 millioner kroner.

Annonce

Firma med mission

Seneste investering er i firmaet Help Care Company i Thorsø, hvor Investor Hub Viborg har fundet en ny direktør og medinvestor, der skal stå i spidsen for at få Help Care Companys sikkerhedsprodukter ud på et større marked.

Allan Ahm Sørensen har sammen med Investor Hub Viborg investeret i Help Care Company, som han nu driver videre sammen med en af grundlæggerne, Christina Østergaard Frederiksen. PR-foto

- Help Care Company har blandt andet et patenteret øjenskylleprodukt, som vi ser et stort potentiale i, men også firmaets andre sikkerhedsprodukter til arbejdsamarkedet er der interesse for, så det er et firma med store vækstmuligheder, og så er det også et firma med en mission, hvilket ikke gør det mindre interessant, siger Ole Trudslev.

Han er nu gået i gang med at finde egnede lokaler til Help Care Company i Viborg, for det er en del af udviklingsplanen, at firmaet skal flytte hertil.

Annonce

Ikke et krav

Ikke fordi det er et krav for Investor Hub Viborg, at virksomhederne skal være lokale. Det vigtigste er, at man kan se et udviklingspotentiale, og at man har de kompetencer, der skal til, for at være med til at udvikle virksomhederne.

- Vi har investeret i såvel lokale som udenbys virksomheder, og vi vil fortsat primært se på, om det er perspektivrige virksomheder, og om vi kan være med til at realisere deres vækst- og indtjeningspotentiale. Det er vores udgangspunkt, og det vil det fortsat være, siger Ole Trudslev.

Ud over Help Care Company har Investor Hub Viborg investeret i Linå A/S fra Silkeborg, der sælger materialer til skolernes sløjdundervisning og andre hobbymaterialer, det aarhusianske tøjfirma Happy Clothing, der både sælger julesweaters og tøjmærket Organic Choice, Viborg-firmaet Encombi, der udvikler styringssystemer til blandt andet solcelleanlæg og firmaet bag app'en Lunchtruck.

- Det er jo en ret bred vifte af brancher, vi har investeret i, men fælles for virksomhederne er, at de har interessante produkter og et stort og delvist uforløst potentiale, siger Ole Trudslev.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce