Annonce
Viborg

Lokalt sammenhold: Vi hjælper hinanden i corona-tider

Radio Viborg-værterne Malene Rind og Peder Toft har taget initiativ til en Facebook-gruppe, hvor viborgenserne kan hjælpe hinanden i denne corona-tid. Pressefoto
Er man hjemme i karantæne eller en af de folk, der kunne risikere at blive dødssyg af corona-virussen, er det svært at få handlet ind og hentet sine pakker. Men nu står viborgenserne sammen i en ny Facebook-gruppe og hjælper hinanden.

Viborg: I en tid hvor corona-virus sender folk hjem i karantæne eller på hjemmearbejde, har Radio Viborgs Peder Toft og Malene Rind taget initiativ til at samles - ikke fysisk, for selvfølgelig skal man tage udbruddet alvorligt, men online i en Facebook-gruppe.

Gruppen hedder "Viborg hjælper hinanden/corona" og har netop det formål: at hjælpe hinanden.

- Der er lignende grupper i Holstebro og Silkeborg, og der er en for hele Midtjylland, men der var ikke en for Viborg og omegn, siger Malene Rind, og Peder Toft supplerer:

- Så det gjorde vi. Men vi ville have bakket op, uanset hvem der tog initiativet.

Initiativet passer lige ind i mediehusets og Radio Viborgs ånd og formål: Fællesskabet. Og det er ikke bare noget, de opfordrer viborgenserne til, de er også selv med.

- Når jeg er færdig på arbejde i dag, skal jeg ud og hente en pakke for en kvinde. Hun og hendes mand er i øget risiko, og de bevæger sig derfor helst ikke udenfor. Så spurgte de i gruppen, om nogen kunne hjælpe, siger Peder Toft.

Annonce

Kommunen med

Kommunernes Landsforening skriver på sin hjemmeside, at borgere, der har brug for hjælp til for eksempel indkøb, bør kontakte deres lokale borgerservice, og så er det op til kommunerne hver især at finde ud af, hvordan det bliver klaret.

I Viborg Kommune er man sprunget med på Facebook-gruppen.

- Der var mange overvejelser, men da Ulrik Wilbek nævnte gruppen, besluttede vi efter snak frem og tilbage at spørge Radio Viborg, om vi ikke måtte henvise til den her hjælp til selvhjælps-gruppe. De sagde ja med det samme, siger borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

Kontakter man borgerservice, vil man altså blive henvist til gruppen, der i skrivende stund allerede har flere end 350 medlemmer. Britta Thuun-Petersen er glad for løsningen:

- Vi viser, at vi også i krisetider kan finde ud af at samarbejde med hinanden og frivillige. Og så læner det sig op ad statsministerens opfordring til, at alle hjælper hinanden.

Radio Viborg og borgerservicechefen opfordrer til, at man følger myndighedernes anbefalinger om sprit og sæbe, når man hjælper hinanden. Som Britta Thuun-Petersen siger det:

- I vores iver efter at hjælpe hinanden skal vi stadig huske at holde afstand.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce