Annonce
Viborg

Lokalt sammenhold: Vi hjælper hinanden i corona-tider

Radio Viborg-værterne Malene Rind og Peder Toft har taget initiativ til en Facebook-gruppe, hvor viborgenserne kan hjælpe hinanden i denne corona-tid. Pressefoto
Er man hjemme i karantæne eller en af de folk, der kunne risikere at blive dødssyg af corona-virussen, er det svært at få handlet ind og hentet sine pakker. Men nu står viborgenserne sammen i en ny Facebook-gruppe og hjælper hinanden.

Viborg: I en tid hvor corona-virus sender folk hjem i karantæne eller på hjemmearbejde, har Radio Viborgs Peder Toft og Malene Rind taget initiativ til at samles - ikke fysisk, for selvfølgelig skal man tage udbruddet alvorligt, men online i en Facebook-gruppe.

Gruppen hedder "Viborg hjælper hinanden/corona" og har netop det formål: at hjælpe hinanden.

- Der er lignende grupper i Holstebro og Silkeborg, og der er en for hele Midtjylland, men der var ikke en for Viborg og omegn, siger Malene Rind, og Peder Toft supplerer:

- Så det gjorde vi. Men vi ville have bakket op, uanset hvem der tog initiativet.

Initiativet passer lige ind i mediehusets og Radio Viborgs ånd og formål: Fællesskabet. Og det er ikke bare noget, de opfordrer viborgenserne til, de er også selv med.

- Når jeg er færdig på arbejde i dag, skal jeg ud og hente en pakke for en kvinde. Hun og hendes mand er i øget risiko, og de bevæger sig derfor helst ikke udenfor. Så spurgte de i gruppen, om nogen kunne hjælpe, siger Peder Toft.

Kommunen med

Kommunernes Landsforening skriver på sin hjemmeside, at borgere, der har brug for hjælp til for eksempel indkøb, bør kontakte deres lokale borgerservice, og så er det op til kommunerne hver især at finde ud af, hvordan det bliver klaret.

I Viborg Kommune er man sprunget med på Facebook-gruppen.

- Der var mange overvejelser, men da Ulrik Wilbek nævnte gruppen, besluttede vi efter snak frem og tilbage at spørge Radio Viborg, om vi ikke måtte henvise til den her hjælp til selvhjælps-gruppe. De sagde ja med det samme, siger borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

Kontakter man borgerservice, vil man altså blive henvist til gruppen, der i skrivende stund allerede har flere end 350 medlemmer. Britta Thuun-Petersen er glad for løsningen:

- Vi viser, at vi også i krisetider kan finde ud af at samarbejde med hinanden og frivillige. Og så læner det sig op ad statsministerens opfordring til, at alle hjælper hinanden.

Radio Viborg og borgerservicechefen opfordrer til, at man følger myndighedernes anbefalinger om sprit og sæbe, når man hjælper hinanden. Som Britta Thuun-Petersen siger det:

- I vores iver efter at hjælpe hinanden skal vi stadig huske at holde afstand.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Dommen står fast: Ansat på flyvestationen klemte og trak i kvindelig kollegas brystvorte

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal Venstre-formand: Vi fyrede ikke Allan Clifford

Viborg For abonnenter

Byrådspolitiker afviser den lokale budgetaftale i jordklodens navn: - Jeres selvros er kvalmende

Sport

Pernille Harder sætter dansk målrekord i nem storsejr i Viborg

Bjerringbro For abonnenter

Fix a bike: Det startede med fem gamle cykler på græsplænen

Viborg

Hvad betyder kulturbuffet? - Jeg er blevet del af et fællesskab og har fået følelsen af, at Viborg er min by

Viborg For abonnenter

Finderup vil være årets lokalområde: - Det føles som én stor familie herude

Debat

Skidt med Limfjorden - det bliver værre og værre!

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Viborg For abonnenter

Robotterne slippes løs: Skoleelever lærer om robotteknologi ved selv at bygge robotterne

Viborg FF

30 år i dansk fodbolds top - viborgenser har fået venskaber og gode oplevelser ud af post i Divisionsforeningen

Annonce