Annonce
Viborg

Lone Langballe klar til at begynde på en frisk efter fyring af koncerndirektør: - Sagen bør ikke få konsekvenser for hospitalsledelserne

Lone Langballe (DF) mener ikke, at amputations-skandalen skal have konsekvenser for sygehusledelserne i Aarhus og Viborg. Foto: Johnny Pedersen
Flere bærer et ansvar for den meget betændte amputationssag i Region Midtjylland, men fyringen af koncerndirektør Ole Thomsen er nok til at begynde på en frisk, mener Lone Langballe (DF)

Viborg: Karkirurgien i Region Midtjylland har været nødlidende i lang tid, og nu har regionsrådet i Region Midtjylland haft brug for at trække en streg i sandet. Det er blevet gjort ved torsdag at fyre koncerndirektør Ole Thomsen.

- Nu bliver der så sat en undersøgelse i gang, som skal kigge på ledelsesstrukturen og det grundlag, vi som politikere træffer beslutninger på. Vi skal finde ud af, om der er nogen, som er bange for at komme til os politikere, eller om nogen føler, at det alligevel er nytteløst at komme med indsigelser, siger Lone Langballe.

Men hvorfor er det lige Ole Thomsen, som skal ryge på det her?

Annonce

- Han er den øverste leder i vores direktion, og han har siddet med området gennem alle de her mange år (hvor karkirurgien har været udfordret, red.). Det er jo efterhånden en gammel sag, og vi tænker, at vi med den her handling kan begynde på en frisk.

Men kan sagen også få konsekvenser for personer i sygehusledelsen på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Viborg?

- Nej, det mener jeg ikke, at den kan. For det første er ledelserne kommet til efter, at den her sag for alvor er gået i gang. De har ikke haft andre muligheder for at handle end på det, de har set, siger Lone Langballe, der blandt andet henviser til, at Aarhus Universitetshospital fik ny hospitalsdirektør i 2017 og Regionshospitalet Viborg det samme i 2018.

Vi troede jo slet ikke, at flere amputationer var en del af problemstillingen, da vi i 2018-2019 skulle spare mange millioner kroner på sundhedsområdet.

Lone Langballe

- Men selvfølgelig bærer vi alle et ansvar - også os politikere i regionsrådet. Vi har et ansvar for at stille de rigtige spørgsmål, og det er ikke blevet gjort i den her sag. Vi skal samtidig holde op med tro, at vi altid får alle de rigtige oplysninger, men omvendt har vi brug for at få en risikovurdering, når vi skal træffe svære beslutninger. Vi troede jo slet ikke, at flere amputationer var en del af problemstillingen, da vi i 2018-2019 skulle spare mange millioner kroner på sundhedsområdet.

Har du i din politiske karriere nogensinde stået i noget så alvorligt, som den her sag?

- Jeg har ikke prøvet, at det har haft så store konsekvenser for patienterne, men jeg har set nogle sager, hvor læger er blevet hængt grusomt ud for, at deres behandling ikke har været i orden. Nu ser vi, at det også må have konsekvenser indadtil i systemet, hvis det er besparelserne, som er skyld i tingene.

Lone Langballe har en forventning om, at det, når der bliver tilført flere midler, vil være muligt at genrejse karkirurgien i Region Midtjylland. Desuden skal der i endnu højere grad være fokus på den forebyggende behandling både hos speciallæger, praktiserende læger og i samfundet som sådan.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg

Vild nyhed: Grøn omstilling, gratis fjernvarme og en fond på flere hundrede millioner: - Man skal godt nok have nej-hatten på, hvis man ikke jubler

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce