Annonce
Viborg

Loppemarked lukker helt ned: - Jeg har varer for 50.000 kroner i klemme

Maja Christensen åbnede for et lille år siden Takenow i Viborg - nu har hun valgt at lukke helt. Arkivfoto: Helle Lenschow
Takenow lukkede på grund af corona, men kort efter kom meldingen, at loppemarkedet er lukket for bestandigt. Og dørene er låst, så standlejerne ikke kan få deres varer.

Viborg: Det er lige omkring et år siden, at Maja Christensen åbnede en afdeling af Takenow på Farvervej i Viborg.

At Takenow lukkede ned den 13. marts, var der ikke så meget mærkeligt i. Corona-virussen og utrygheden havde vundet indpas mange steder – også hos Maja Christensen.

"Kære standlejere og kunder. Grundet utrygheden omkring Corona-virus har vi valgt at holde butikken lukket indtil videre. Vi håber på jeres forståelse", lød det på Facebook.

Men opdateringen på Facebook blev efterfulgt af en mail til standlejerne, hvor Maja Christensen skrev, at Takenow har lukket for bestandigt.

En af dem, der modtog mailen, var Bjarne Sørensen fra Bjerringbro. Både han og svigermor har en stand hos Takenow, som de hver betaler en månedlig leje til på omkring 1500 kroner - altså 3000 kroner tilsammen.

Han kan fint leve med, at han ikke får noget ud af de penge, han har betalt forud for måneden, men han er absolut ikke tilfreds med, at Takenow er lukket ned, og han ikke kan komme ind til sine varer.

- Jeg har varer for 50.000 kroner bag den låste dør, som jeg ikke kan komme ind til. Og det samme gælder for min svigermor. Det er fair, at man lukker, hvis hun har svært ved at få det til at løbe rundt, men som det er nu, har vi mange penge i klemme. Vi vil bare gerne have vores varer, siger Bjarne Sørensen, der også har legetøjsbutikken Niras Hule i Bjerringbro.

Han undrer sig over, at standlejerne ikke kan blive lukket ind.

- Andre steder lukker man folk ind en og en. Det kunne du jo også gøre her. Men når man skriver til Takenow, kommer der bare et beskidt svar igen: At corona er alt for farligt til, at man kan komme ind og hente sine varer. Hun kunne jo bare åbne døren og så holde sig fem meter væk. Jeg tror nærmere, at det handler om, at hun ikke vil se os i øjnene, siger Bjarne Sørensen.

Ud over Bjarne Sørensen har flere andre skrevet på Facebook og anklaget Maja Christensen for at fastfryse deres penge og tilgodehavende, efter lukningen blev meldt ud.

Annonce

Intet svar

Avisen har ringet og skrevet til Maja Christensen fra Takenow, men hun har ikke svaret på vores henvendelser.

Men på Facebook skrev indehaver Maja Christensen den 18. marts.

"Jeg bliver ufattelig ked af, at nogle mennesker sidder med den overbevisning, at jeg er kommet derfra med noget, der ikke tilhører mig - nemlig jeres penge. Der er op- og nedture i denne branche. Nedturene skal man være polstret til af opturene. Og en reel optur blev det aldrig til", lød det fra Maja Christensen, der fortsatte:

"Nogle få mener, at jeg brugte corona som undskyldning. Dette er ikke sandt! Jeg havde også truffet den beslutning, selvom butikken umiddelbart i en periode, ville kunne bære det økonomisk".

"Jeg kunne vente på en hjælpepakke eller regeringens næste træk, men det er mit ansvar og mit valg alene".

Slutteligt skriver Maja Christensen.

"Hele min pointe her er - ville man lægge så meget arbejde i noget for udelukkende at vente på det rigtige tidspunkt til at stikke noget i lommen, som tilhører andre? Det absolut korte svar er: NEJ! Jeg har ikke så meget som trukket løn ud af butikken til mig selv. Faktum er, at når der ikke er flere penge, så er der ingen anden udvej. Jeg beklager dybt, at det skal gå ud over jer".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce