Annonce
Rundt om Viborg

Lort i vandet: Badning frarådes ved flere strande

Badevandet ved Ulbjerg Klint er i øjeblikket så forurenet, at Viborg Kommune fraråder folk at bade der. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Viborgegnen: Hverken vejret eller vandet har været specielt indbydende til badning i søer eller åbne vande denne sommer. Men skulle man alligevel få lyst til en dukkert, har Viborg Kommune nogle anbefalinger til, hvor man ikke skal tage den.

Lige nu frarådes det at bade blandt andet ved Ulbjerg Klint og ved Hjarbæk Strandpark. Førstnævnte ligger ved Hjarbæk Fjord lige nord for Hjarbæk by. Og Ulbjerg Klint ligger som bekendt ved Lovns Bredning et godt stykke derfra.

Der er således ingen umiddelbar sammenhæng mellem den dårlige badevandskvalitet det ene og det andet sted. Men ved begge strande er der fundet såkaldte fækalier bakterier - på jævnt dansk lort - i vandet, og derfor er det ikke tilrådeligt at bade.

Ifølge Ruslana Gladnyeva, badevandsansvarlig hos Viborg Kommune, er det sandsynligt, at det dårlige badevand ved Ulbjerg Klint skyldes overløb på det lokale rensningsanlæg.

Desuden nævner hun, at kommunen har modtaget en henvendelse fra en lokal borger, der har set ryttere lade deres heste bade ved stranden - og det er absolut ikke tilladt, understreger Ruslana Gladnyeva.

Årsagen til vandforeureningen ved Hjarbæk er der ikke en entydig forklaring på, men det kan muligvis også skyldes spildevandsoverløb.

I begyndelsen af denne uge tages der nye prøver, der vil vise, om badevandet de to steder er blevet bedre.

Ved Bigum Søbad er der en fin og lang badebro, men for tiden frarådes det at benytte den til badning, idet der er konstateret giftige alger i søen. Arkivfoto

Som det gælder de to fjordstrande, frarådes det også at bade ved Bigum Søbad. Her er årsagen, at der er konstareret giftige blå-grønne alger her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce