Annonce
Rundt om Viborg

Lufthavn i corona-krise: Flyselskab sløjfer to afgange

Midtjyllands Lufthavn har fortsat nedgang i passagertallet - blandt andet som følge af corona-virussen - og nu har flyselskabet DAT sløjfet to daglige afgange til og fra København. Arkivfoto: Morten Pedersen
Fra torsdag reducerer Danish Airport Transport (DAT) sine daglige flyafgange fra Midtjyllands Lufthavn fra syv til fem. DAT-ejeren begrunder det et generelt tab at passagerer - og specifikt med corona-virussens indvirkning.

Karup: Det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) meddeler, at der fra torsdag den 12. marts vil være færre afgange til og fra Midtjyllands Lufthavn. Det kommer på baggrund af de senere års dalende passagertal, og de færre bookinger efter corona-virussens indtog i Danmark. I stedet for de syv daglige flyafgange til og fra København vil DAT i stedet kun flyve fem gange på hverdage.

- Vi ser færre passagerer i al almindelighed, og vi ser specielt færre passagerer lige nu på grund af corona-problemerne, fortæller Jesper Rungholm, der er ejer og direktør i Danish Airport Transport.

Besparelserne giver flyselskabet en økonomisk fordel, fordi reduceringen af flyafgange betyder, at de kan spare et helt fly og en hel besætning.

Annonce
Vi ser specielt færre passagerer lige nu på grund af corona-problemerne

Jesper Rungholm, ejer af Danish Air Transport

Ejerne må betale

Men den nye udmelding betyder også, at Midtjyllands Lufthavn vil få færre passagerer, og lufthavnen derfor vil få færre indtægter gennem passagerafgifter. De ni midtjyske kommuner, der ejer lufthavnen, står lige nu med et underskud på seks millioner kroner. Et underskud der i de seneste år er blevet større i kraft af et faldende antal passagerer.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen håber at kunne fastholde underskuddet på de seks millioner ved at være sparsommelig, så lufthavnen ikke får nogle ekstraomkostninger.

- Hvis underskuddet bliver større, så er der kun én til at betale. Det er ejerne, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Midtjyllands Lufthavn holder bestyrelsesmøde torsdag, hvor medlemmerne blandt andet vil drøfte, hvilke muligheder de har for at korrigere driften, så underskuddet ikke bliver større.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen erkender, at Midtjyllands Lufthavn er presset på økonomien som følge af faldende passagertal. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce