Annonce
Viborg

Forventer nyt underskud: Lufthavn vil igen bede kommuner om penge

Midtjyllands Lufthavn skal igen ud at bede kommunerne om økonomisk hjælp. Arkivfoto
Midtjyllands Lufthavn har endnu en gang varslet, at man kommer til at søge ejerkommunerne om økonomisk støtte. Regningen til kommunerne bliver på 12 millioner kroner de næste to år.

Vestjylland: Det ser endnu en gang ud til, at Midtjyllands Lufthavn skal ud og spørge de ni ejerkommuner om økonomisk hjælp. Passagertallet på DAT-ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn Kastrup gik i første halvår af 2019 ned med 12.000 passagerer, og fælleskommunale Midtjyllands Lufthavn gav sidste år et underskud på 6,3 millioner kroner.

Nu har lufthavnen på ny varslet overfor kommunerne, at der også i 2020 og 2021 vil blive brug for yderligere finansiering. Konkret bliver det i alt omkring 12 millioner kroner, som lufthavnen skal på jagt efter ude i kommunerne.

- Der er ingen regionale lufthavne - udover landets tre største - der giver overskud i de her år. Vores rammebetingelser har ændret sig, fordi vi er pålagt så mange EU-regulativer og krav om security og kvalitetsstyring, siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen, der anslår at de mange adminstrationsopgaver med security alene koster lufthavnen omkring otte millioner kroner hvert år.

- Og det stiger bare år for år, siger han.

Lufthavnschefen mener i øvrigt, at kommunerne får deres bidrag igen - tifoldigt:

- De danske lufthavne bidrager med et milliardbeløb til den danske samfundsøkonomi. Og hvis man alene kigger på de ansatte i lufthavnen og personalet i DAT, så er skatteindtægterne fra dem større end det underskud, der er i lufthavnen, siger lufthavnschefen.

Han anslår at der igen i år vil blive et underskud på 5-6 millioner kroner - det er på trods af, at lufthavnen selv har optimeret på vagtplanerne.

Borgmester i Holstebro og formand for bestyrelsen i Midtjyllands Lufthavn, H.C. Østerby (S) tror fortsat på, at det kan svare sig for kommunerne at holde lufthavnen i live - økonomisk:

- Vi skal gøre det så længe, det giver mening for området. Men vi skal huske, at det her er erhvervslivets livsnerve til at komme til København - for der er ikke noget bedre alternativ. Så det er for os en nødvendig understøttelse, siger H.C. Østerby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce