Annonce
Læserbrev

Lufttrafik. Hvordan kommer man videre fra Midtjyllands Lufthavn?

Læserbrev: Fredag før valget kunne man bl.a. i avisen Danmark læse en debatartikel fra Billund Lufthavns direktør, der sammen med DI Transport og borgmestrene i Vejle og Billund gjorde opmærksom på vigtigheden af, at man får bygget jernbanen Vejle-Billund. Fulgt op af en helsides annonce dagen efter.

Blandt argumenterne for denne bane er, at der er cirka 30 % af husholdningerne i Syddanmark og Midtjylland, der ikke har bil. Videre at den cirka en million udlændige, der hvert år lander i Billund, gerne skal blive endnu flere.

Men hvad sker der i Midtjyllands Lufthavn? Problemstillingen er jo lidt den samme. Lufthavnscheferne har i cirka 20 år med jævne mellemrum skrevet til først VAFT og siden Midttrafik og bedt om, at buslinje 53 mellem Herning og Viborg skal køre nogle ture via lufthavnen. Men hver gang fået nej.

Nu har man så gået til trafikministeren og bedt ham om det samme. Men at ministeren, eller en ny efter valget, vil lægge sig i det regionale selvstyre og beordre Midttrafik er vel næppe sandsynligt. I øvrigt vil den lokbus 53 næppe skabe nogle fordele for dem, der skal til de øvrige byer.

Det er dejligt nemt at komme til/fra Midtjyllands Lufthavn med bil, fri parkering m.m. Hvis man ikke har bil, ja så må man finde Midtjyllands Lufthavns hjemmeside og lede sig langt forbi annoncer om charterfly der ikke findes, og fly der ikke kan bookes fra Karup, og finde et telefonnummer som man kan ringe og bestille en transport.

Hvis man ellers ved, at man skal lede der. Hvis man en gang som københavner lander i Karup uden noget forudbestilt, vælger man nok direkte tog eller bil næste gang.

Ruten Karup-København og lufthavnen har jo haft et dalende passagertal i mange år, og hvis man har nogen forhåbning om at vende eller stabilisere trenden, må bestyrelse og ejerkommunerne tage sagen i egen hånd og se på mulighederne for transporten til/fra respektive byer for at genåbne for flere rejsende udefra og privatsegmentet.

For eksempel med et Flextrafik lignende system, der nemt kan bestilles via nettet i forbindelse med booking etc. Flyveruten og Midtjyllands Lufthavn vil næppe overleve mere end nogle få år som en ”bilisternes lufthavn” blot for lokale erhvervsfolk og politikere med bil.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Venstresiden og målmand scorer højest

Annonce