Annonce
Digitalt

Luigi’s Mansion er uhygge for hele familien

Luigi får assistance af sin hund, Polter Pup, og professor E. Gadd, der supplerer Luigi med våbenet Poltergust G-00, der kan blænde, suge/puste og skyde sugekopper. Den kan også give Luigi et boost, så han kan hoppe eller skræmme for nærgående spøgelser væk. Pr-foto
Marios lillebror træder ud af storebrors skygge og leverer seksstjernet underholdning for store som små i Luigi’s Mansion 3

Luigi, Mario, Peach og en lille flok Toads tager på, hvad der ligner et drømmeophold på The Last Resort. Men ak og ve, det hele er et trick, iscenesat af King Boo, der gør opholdet til et mareridt, da han fanger alle på nær Luigi. Nu er det op til Marios lillebror at fange spøgelserne, redde alle vennerne og slippe væk fra The Last Resort.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Kreativiteten blomstrer

Hele stemningen i Luigi’s Mansion 3 og The Last Resort emmer af klassisk Nintendo. Det er gennemarbejdet, velfungerende og nuttet. Der er edderkopper, spøgelser og hemmeligheder i hobetal i det enorme The Last Resort, der gemmer på meget mere, end det trods alt beskedne ydre indikerer.

De mange etager i hotellet er opbygget med forskellige temaer. Der er en etage, der er oprettet som et kæmpe drivhus, en etage er borg-tema, en anden pirat-tema, mens museums- og filmstudie-etagerne er blandt de mere memorable. Alle etagerne er helt unikke i udtryk, og Luigi’s Mansion 3 bobler nærmest over med kreativitet i banedesignet, der igen og igen overrasker, charmerer og udfordrer. Alle boss-kampe er helt unikke, og der er også strøet hemmeligheder og puzzles ud over etagerne på The Last Resort, så selv efter første gennemspilning er der noget at komme tilbage efter, hvis man vil opdage alt og samle alle de skjulte diamanter.

Den hyggelige uhygge i The Last Resort underbygges af lydsiden, der ikke står tilbage for det grafiske udtryk og banedesignet

Annonce

Støvsuger og slim-bror

Luigi ville ikke komme langt i The Last Resort, hvis ikke han fik hjælp af sin gamle bekendte professor E. Gadd. Han udstyrer nemlig Luigi med våbenet Poltergust G-00, der i bedste Ghostbusters-stil lader Luigi støvsuge de spøgelser, han støder på. Først skal de dog gøres møre, og det sker på underholdende vis ved, at man blænder dem med sin lampe, fanger dem i støvsugeren og dernæst hamrer dem ind i gulv og genstande, til de ikke kan kæmpe imod længere og lader sig blive fanget i Poltergust G-00. Undervejs i spillet bliver spøgelserne mere sofistikerede, og så skal man være mere kreativ.

Poltergust G-00 kan også bruges til andre ting end at fange spøgelser. Du kan støvsuge eller blæse langt de fleste objekter i The Last Resort, og gør, at hotellet i høj grad føles levende. Luigi suger løbende en masse penge op, som bruges til ekstra liv og hjælp til at finde hemmeligheder, men man skal også bruge Poltergust G-00 til at afdække hemmeligheder. Poltergust kan nemlig også affyre en sugekop, som efterfølgende kan støvsuges, og det bruges bl.a. til at finde skjulte rum og andre hemmeligheder - men også i kampe.

Som noget nyt i Luigi’s Mansion får Luigi denne gang hjælp af Googi, der bedst kan beskrives som en slimet tvillingebror, Luigi kan hidkalde. Gooigi kan gå igennem tremmer og pigge og få adgang til områder, Luigi ikke kan. Han tilfører en ny dimension til spillet og skal især bruges til nogle af de mere kringlede puzzles.

Hvad der skulle have været en drømmeferie på The Last Resort, viser sig at være et mareridt orkestreret af King Boo. Pr-foto
Annonce

Co-op og party-mode

Googi kan også bruges, hvis man vil spille co-op i historien. Luigi’s Mansion 3 er faktisk om muligt endnu sjovere i co-op, hvor man skal samarbejde om at kæmpe og løse puzzles - og det er i hvert fald lettere, når man er to. Ud over denne co-op mulighed er der også en online co-op, kaldet Scare Scraper, hvor man skal rydde etage efter etage for spøgelser, på tid. Og derudover er der tre små party spil for op til otte spillere på én konsol, hvor man skal fange spøgelser, skyde til måls og samle mønter i en badering. Alle tre er sjove party-spil, men det er – heldigvis - kernegameplayet i historien og i Scare Scraper, som sikrer levetiden.

Luigi træder helt ud af Marios skygge og står på egne ben i Luigi’s Mansion 3, der er hyggelig underholdning for store som små. Sværhedsgraden vil ikke skræmme voksne gamere, selvom enkelte boss-kampe kan give grå hår – men de mange puzzles og hemmeligheder samt hele stemningen i The Last Resort vil appellere til både store og små. Det er rent overskud, at Luigi’s Mansion 3 også har en stærk co-op og sjov party-del, og det er med til at sikre seks stjerner.

Titel: Luigi’s Mansion 3

Platform: Nintendo Switch

Udgivelsesdato: 31. oktober

Luigi's Mansion har en solid og underholdende co-op del, hvor én spiller styre Luigi og én styrer Gooigi. Det kan både være i historie-delen eller i ScareScraper, som også kan spilles online mod op til seks andre spillere. I ScareScraper fanger man spøgelser på tid. Pr-foto
Luigi's Mansion 3 bobler over med kreativitet i banedesignet, og mekanikkerne, når Luigi støvsuger og fanger spøgelser er fremragende. Lillebror får seks stjerner for sine anstrengelser - og man savner ikke Mario undervejs. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Stenalderbondens henlagte skat

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

- Jeg har aldrig helt forstået hypen omkring Hald Sø - men en weekendvandretur om søen fik mig overbevist

Viborg FF For abonnenter

Ny bane er klar til lørdagens derby - tekniker og sportschef roser stadions nye hybridunderlag

Debat

Man gjorde en humlebi fortræd: Viborg kan meget mere!

Rundt om Viborg

Protest: Naboer til kamp mod 'afvigende' bolig-nybyggeri i historisk fjordlandsby

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Kæmpe-skyldner blev spottet på Bilkas p-plads: Politiet snuppede de penge, han havde på lommen

Erhverv

Navnløs-sagen kan ende med påbud og bøder

Sport

Kort før lokalopgør: FC Midtjylland-spiller er blevet testet positiv for corona

Alarm 112 For abonnenter

Mistænkt for menneskesmugling og uagtsomt manddrab: Nu er han blevet dømt for at belure en bekendt, der klædte sig af

Viborg

Søndermarkskirken er vejkirke: - Det gør ligesom dørtærsklen lidt lavere

Annonce