Annonce
Viborg

For 10 millioner kroner bliver lukket institution vækket til live

Ulriksdal på Hamarvej 1-3 bliver atter til en regional institution. Foto: Morten Dueholm
En vigende interesse for det tilbud, institutionen Ulriksdal på Hamarvej havde på hylderne, betød, at regionsrådet i foråret besluttede at lukke stedet, men nu genopstår det som et regionalt tilbud til unge med autismespektrum forstyrrelser.

Viborg: For cirka 10 millioner kroner regner Region Midtjylland med at kunne indrette den afviklede institution Ulriksdal på Hamarvej således, at den næsten 1000 kvadratmeter store bygning kan indrettes til en anden målgruppe.

Rådet traf på et møde tidligere på sommeren beslutning om at flytte tilbuddet kaldet Overgangen fra Søndersøparken til netop Ulriksdal, der blev tom, fordi for få kommuner benyttede sig af det særlige tilbud.

Overgangen har til huse i den børnepsykiatriske afdeling ned mod Viborg Søndersø, men pladsen er blevet for trang, fordi søgningen til stedet har oversteget de oprindelige tanker om, hvor stort behovet ville være.

Overgangen tilbyder i de eksisterede rammer syv døgnpladser til unge i alderen 13-18 år. Målgruppen er normaltbegavede unge autister med adfærdsmæssige problemstillinger, der kræver et specialiseret tilbud.

Bygningerne på Hamarvej har næsten 1000 kvadratmeter under tag, og planen er, at murene består, men at alt det indvendige får en gevaldig tur, således at det i højere grad understøtter den autistiske målgruppes behov samt imødekommer retningslinjen om tidssvarende byggeri.

I ombygningsplanen vil alle 14 værelser få selvstændigt toilet og bad samt egen skærmet terrasse, lyder planen.

Tre-fire børn har siden nytår fået nej til et ophold på Overgangen, fordi pladsen har været for lille.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nye vitaminer til ungdomsrådet

112

Stor lettelse efter opklaring af færdselsdrab: Familien nåede at få nyheden, inden den rejste hjem

Annonce