Annonce
Viborg

'Lumske planer': Enhedslisten gik med i forlig, men anede intet om en Houlkær-hal

Robert Demény (t.h.) undrer sig over, at der pludselig var en Houlkær-hal med i budgettet. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Enhedslistens stedfortræder i byrådet, Robert Demény, forstår ikke, hvordan en ny hal til Houlkær pludselig endte på bordet. Den har nemlig ikke indgået i budgetforhandlingerne.
Annonce

Viborg: Robert Demény synes, at det dufter af rævekager på rådhuset.

Enhedslistens byrådsrepræsentant havde netop sagt ja til at indgå i det brede budgetforlig for Viborg Kommune, da det pludselig kom frem, at Houlkær-området får en ny gymnastikhal: 10 millioner kroner. En erstatning for den svømmehal, som Socialdemokratiet alligevel ikke fik placeret i den østlige bydel.

- Det var da en trold, der hoppede op ad æsken, konstaterer han.

- Det er da sødt og rørende af Mads Panny (socialdemokratisk kulturudvalgsformand, red) at komme med sådan en hal. Problemet er bare, at vi lige har siddet og kantet og skåret i budgettet og fjernet budgetbufferen for at løse problemer und so weiter, og så kan man lige pludselig trylle nogle penge frem. Det kan jeg ikke helt få på plads, siger Robert Demény.

- I et forligsforløb skal der være tillid imellem parterne, og det er ikke tillidsskabende, at det her er foregået i dølgsmål.

Robert Demény er fortsat positivt stemt over for budgettet.

- Men Enhedslisten har kun sagt ja til det budget, som vi har kunnet se. Vi har ikke været involveret i deres lumske planer.

At Enhedslisten undtagelsesvist har valgt at sige ja til det nye budget skyldes ifølge Robert Demény en hårdt tilkæmpet investering i kørsel til borgere i botilbud og bostøtten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce