Annonce
Rundt om Viborg

Præst går på barselsorlov: - Jeg håber at vende tilbage til mere normale tilstande

Johanne Langdal Rindsig har været kirkebogsførende sognepræst i Karup, siden 1. april sidste år. Fra midt i juni i år holder hun en pause for at gå på barselsorlov. Arkivfoto: Morten Pedersen
Johanne Langdal Rindsig har kun oplevet coronatilstande i et år som karup-præst. Snart går hun på barselsorlov og håber at vende tilbage til færre eller ingen restriktioner.

Karup: - Jeg håber at vende tilbage til mere normale tilstande, hvor indholdet ved gudstjenesterne fylder mere end formen.

Det siger Johanne Langdal Rindsig, der tiltrådte som ny karup-præst i april sidste år og således udelukkende har været sognets præst i en periode, hvor coronapandemien har fyldt og præget en stor del af kirke- og sognelivet. Hun tænker blandt andet på, at der lige nu kun må være 21 ad gangen i kirken, og at menigheden ikke må synge med på salmerne.

Sådan vil det formentlig være en tid endnu, men fra midt i juni vil 35-årige Johanne Langdal Rindsig for en tid ikke på samme måde være en del af det. Hun går nemlig på barselsorlov fra midt i juni. Efter planen skal hun føde sit andet barn i slutningen af juli. I forvejen har hun sammen med sin mand en datter på tre år.

Annonce

Barsel og orlov

Til midlertidigt at afløse Johanne Langdal Rindsig, der er ansat som fuldtids- og kirkebogsførende præst, søger Viborg Stift nu en vikar. Vikariatet er slået op for perioden den 14. juni til 31. oktober, "og kan eventuelt forlænges," som der står. Det skyldes, at Johanne Langdal Rindsigs barselsperiode udløber til november, men at hun derefter kan få forældreorlov, og den regner hun med at ville tage.


Jeg håber at vende tilbage til mere normale tilstande

Johanne Langdal Rindsig, sognepræst i Karup


Hvorvidt - og i hvilket omfang - hun kommer til at dele orloven med sin mand får betydning for, hvornår hun vender tilbage til jobbet. Men det bliver senest i sommeren 2022.

Johanne Langdal Rindsig håber, at indholdet - og ikke formen - bliver det væsentlige i gudstjenesterne, når hun næste år vender tilbage fra barselsorlov. Arkivfoto: Morten Pedersen

Vikarstillingen kan søges til og med den 19. april. Provst Bjarne Bæk Markussen, Viborg Østre Provsti, som Karup Pastorat hører under, oplyser, at der allerede har været interesse fra flere kvalificerede, og han forventer således ikke, at det bliver et problem at få stillingen besat.

Karup Pastorat har halvanden præstestilling. Den halve stilling har Helle Bærnholdt, der tidligere har været fuldtidspræst i sognet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce