Annonce
Viborg HK

Lykkelig cheftræner efter københavnerslagtning: - Vi er stolte

Der var ikke langt mellem de viborgensiske smil efter tirsdagens sejr i København. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Viborg HK's cheftræner, Jakob Vestergaard, var godt tilfreds efter hans mandskabs storsejr på udebane mod København Håndbold.
Annonce

Frederiksberg: Viborg HK hentede tirsdag aften en overbevisende sejr i Frederiksberg Hallen, hvor København Håndbold fik en syngende lussing i form af et otte mål stort nederlag. Københavnernes angreb, anført af ligatopscorer Mia Rej, havde været et stort fokuspunkt for VHK'erne inden kampen, men de formåede altså at lukke ned for den berygtede angrebsmaskine.

Kampen startede tæt, og i første halvleg var det primært København som havde overhånden. Efter pausen fik de til gengæld ikke et ben til jorden, og det ellers så målfarlige mandskab blev holdt nede på bare 11 scoringer i løbet af de sidste 30 minutter.

- Vi ændrede nogle småting defensivt, så vi fik lukket ned for Maria Hjertner, og det gjorde, at de fik svært ved at score mål. Vi formåede at holde tæt i midten, og dermed fik de svært ved at sætte tingene op. Det var noget af det, som vi inden kampen vidste, var essensen af det vi skulle lave, sagde en tilfreds Jakob Vestergaard kort efter kampen.

- Kampen startede taktisk ét sted, og sluttede så et helt andet sted. Holdet viste hvor gode de er til at omstille sig, og det fortæller lidt om, hvor meget spilforståelse der er her. Jeg meget stolt over, at pigerne håndterede det så godt og virkelig arbejdede med tingene, sagde Jakob Vestergaard, som vil bruge den gode oplevelse frem mod næste uges kamp mod Team Esbjerg.

- Jeg er ovenud lykkelig. Vi spillede pissegodt, og vi vandt med otte. Det kan vi kun være stolte af, og det kommer vi til at glæde os over hele ugen frem mod Esbjerg-kampen. Det er et kæmpe selvtillidsboost.

Kampen i tal

København Håndbold - Viborg HK 24-32 (13-13)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Kristina Jørgensen 8, Line Haugsted 5, Moa Högdahl 4, Pauline Bøgelund 4, Stine Andersen 4, Ida-Marie Dahl 3, Majbrit Toft Hansen 2, Maria Fisker 2,

Udvisninger: København Håndbold 0, Viborg HK 2

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen, Mik Trustrup

Tilskuere: 678

Annonce

Tænker ikke på semifinale - endnu

København Håndbold er givetvist et af de hold, som Viborg HK skal ende foran, hvis de vil indfri sæsonens målsætning om en semifinaleplads. Det er dog ikke der, at fokus ligger i VHK-lejren.

- Vi kigger slet ikke efter semifinalepladsen endnu. Vi skal lige kvalificere os til et slutspil først. Lige nu handler det om, at skrabe så mange point sammen som muligt, så vi kan komme i det slutspil, sagde Jakob Vestergaard.

Forskellen på top- og bundniveauet har været stort, og det er med det i mente, at VHK ikke tuner spåkuglen ind på kampen om en plads blandt de sidste fire endnu.

- Når vi rammer det her niveau (som i tirsdagens kamp red.), så kan vi slå alle. Men vi så også i Aarhus, at når vi rammer dét niveau, så kan vi tabe til alle. Sådan er det med et ungt hold. Det er en balancegang. Vi skal hele tiden udvikle os og samtidig undgå de døde perioder i kampene.

Viborg HK skal i aktion igen på næste onsdag, hvor Team Esbjerg kommer på besøg i Vibocold Arena.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce