x
Annonce
Viborg HK

Lykkelig nordmand: VM er det største nogensinde

Moa Högdahl er lykkelig over, at hun nu får debut ved en senior-slutrunde. Arkivfoto: Morten Pedersen
Moa Högdahl er stolt over, at hun for første gang skal repræsentere Norge ved VM. Og hun mener, at hun har noget at bidrage med på landsholdet.

Viborg: Moa Högdahl har i et par sæsoner været i periferien omkring det norske landshold. Hun har trænet med, hun har spillet 12 landskampe, og hun har været reserve til en slutrunde - men i år får hun lov til for alvor at komme ind i landsholdsvarmen.

Venstrehåndsspilleren er nemlig en del af den 16-mandstrup, som Norge sender til VM i Japan, og dermed har hun udsigt til debut ved en seniorslutrunde.

Og så snart talen falder på den kommende oplevelse, breder smilet sig i den norske bagspillers ansigt.

- Det er så stort. Det er det største, som man kan opleve som håndboldspiller, så jeg er bare rigtig stolt og lykkelig over, at jeg skal være med, siger Moa Högdahl.

Og hun forventer ikke, at hun er med til VM på en badebillet. Hun forventer, at hun kommer til at spille en rolle på det norske hold.

- Jeg vil spille, og så skal jeg tage godt vare på de minutter, som jeg kommer til at få. For så kommer der flere. Så jeg skal vise, at jeg er god nok og bidrage så godt, som jeg kan, siger hun.

Moa Högdahl mener også, at hun har noget at komme med i forhold til de andre spillere.

- Vi er tre højrebacks, som skal supplere hinanden. Vi er meget forskellige og har forskellige egenskaber, vi kan bidrage med. Jeg skal blandt andet komme med min evne som spillende bagspiller, der er med til at gøre, at angrebsspillet flyder. Og så skal jeg gøre mine medspillere gode og prøve at få skudt fra mellemdistancen, siger Moa Högdahl, der også har fået at vide, at hun kan få en defensiv rolle.

- Og kan jeg få forsvarsspillet til at gå, som det efterhånden er lykkedes i Viborg, så skal det nok gå godt, siger hun.

For selvom spillet i VHK har været svingende, så føler hun, at hun efterhånden har fået en god tro på sig selv.

- Jeg har godt med selvtillid for tiden. Jeg føler mig mere tryg på min position og ved de ting, som jeg gør. Så jeg er meget motiveret - og bare lykkelig over at skulle til Japan, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce