Annonce
Rundt om Viborg

Lynderupgaard til salg på tredje år

Historiske Lynderupgaard med en hovedbygning fra 1500-tallet er stadig til salg. Prisen for hele herligheden er som for to år siden: 185 millioner kroner. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Lynderup: - Der har da været lidt interesse, men der er ikke sket noget endnu. Vi tager det også stille og roligt.

Det siger Kirsten Glerup, der sammen med sin mand, Ove Glerup, for lidt over to år siden satte herregården Lynderupgaard til salg.

Parret har ejet og boet på Lynderupgaard i 24 år, og forudser, at det godt kan blive til endnu flere år.

- Jeg tror ikke, at der sker noget lige med det første, men man ved jo aldrig.

Allerede da herregården blev sat til salg i september 2017, lod Kirsten og Ove Glerup forstå, at de ikke havde travlt med at skulle forlade Lynderupgaard, som de købte i forfalden stand og siden har istandsat for mange millioner kroner.

Den gang 72-årige Ove Glerup sagde dog til folkebladet, at både hans og fruens dåbsattester "er lidt brune i kanten", og at pasningen af Lynderupgaard "kræver mand og kone 100 procent". Ingen af parrets børn er angiveligt interesseret i at tage over.

Mens Kirsten og Ove Glerup har været ejere, har ejendommens store parkanlæg i en årrække været anvendt til de såkaldte herregårdskoncerter med en lang række kendte kunstnere på udendørsscenen.

Herregården er fortsat til salg for 185 millioner kroner. Hovedbygningen fra 1500-tallet er alene på 1500 kvadratmeter - svarende til cirka 10-12 almindelige parcelhuse - og indeholder flere end 50 værelser. Dertil kommer en række driftsbygninger samt ikke mindst 910 hektar fordelt på agerjord, engarealer, skov og strand.

Kirsten og Ove Glerup, der har haft Lynderupgaard i 24 år, regner med at flytte til Viborg, når de en gang får solgt Lynderupgaard. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Viborg

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce